Ordföranden har ordet

  • Ordförande Birgitta Borg
  • Ordförande Birgitta Borg

 

Mot mörkare tider med ljusare sinnen!

Kick-off, Seniordag, Månadsmöten med program, Öppet Hus, Gemensamma luncher och Jullunch på båt! Tänka sig, vilken rivstart vi gjort efter pandemin.

Nu håller vi alla tummar att vi får fortsätta med det, men ibland har det hakat upp sig. Anmälan till deltagande har införts och i vissa lokaler finns fortfarande restriktioner om antal deltagare. Många önskar delta och då blir det väntelistor!

Ta det med ro, det ges fler tillfällen och vi gör så gott vi kan. Den glädje vi ser när vi nu träffas igen, med intensiva samtal och många skratt, är underbar!

Har ni märkt, att man allt oftare möts av ett leende eller ett Hej! från främlingar? Heja tillbaka och le, låt det så förbli!

Men, alltid ett men: Fortsätt tvätta händerna och fortsätt hålla ett visst avstånd, ta den tredje vaccinsprutan om du erbjuds (sex månader efter den andra!) och även den vanliga vaccineringen mot årliga influensan.

Även Draken har förlorat en del medlemmar under pandemin, som andra föreningar gjort. För att råda bot och få en positiv medlemsutveckling har vi fått ett bidrag från förbundet, som vi ska använda. En annons i tidningen Mitt i under tio veckor i januari-februari 2022, där vi uppmanar seniorer att kontakta oss; de får tidningen Draken plus ett brev.

Förhoppningsvis blir de intresserade av ett medlemskap hos oss. Vi har dock redan, glädjande nog, fått flera nya medlemmar den senaste tiden och har planer på ett möte för dem inom kort.

För kännedom: i början november opereras jag för artros i mitt andra knä och får en bra protes, hoppas jag. Efter ett par veckor med smärtstillande medel räknar jag med promenader och rehab samt två kryckor – och att kunna delta i vissa aktiviteter.

Vår distriktsstyrelse har anställt en ny administratör, som heter Christina Blom Andersson. Nyligen deltog två styrelserepresentanter från Draken vid en årlig ordförandekonferens. Där diskuterades bl a föreningarnas och distriktens viktigaste uppgifter för att stimulera och behålla gamla medlemmar samt rekrytera nya.

Vid SPF-förbundets kongress i slutet av augusti antogs nya stadgar och förbundets nya Bostadsprogram för seniorer. Vi återkommer med kort information om detta.

Nu ser vi fram (?) emot en mörkare årstid! Som tur är finns ljus att tända, vår jullunch den 16 december på båt, och vår speciella högtid Julen att glädjas åt.

Drakens styrelse önskar er alla en God hälsa och en Härlig och God Jul!

Birgitta Borg
Ordförande i SPF Seniorerna Draken Kungsholmen