Ordföranden har ordet

Uppdaterades: 16 april 2019

Vi prickar av våra åtaganden och aktiviteter i kalendern. Skönt och avklarat trodde jag när mina kryckor inte behövdes efter höftoperation. Men nya kryckor gjorde intåg i hemmet, med maken som opererats för ett brott på lårbenshalsen efter ett fall i en gymnastiksal. Ja, livet blir inte alltid som man tänkt sig. Men vi har nu båda sällskap av varandra till rehab på sjukhemmet och även hemma varje dag, vi sporrar varandra till promenader och övningar för att öka våra muskelstyrkor.

Drakens årsmöte är nu avklarat och vår styrelseledamot Birgitta Jonsson avtackades efter många år i styrelsen. År 2008-2009 då jag tillfrågades om att bli ordförande i SPF S:t Göran (vi bytte namn till Draken 2014) träffade jag föreningens två vice ordförande, Birgitta Jonsson och Gun-Eva Weider, och det var tack vare det mötet med två mycket kunniga och socialt begåvade personer som jag tackade ja till nomineringen. Birgitta slutar inte helt, hon kommer att fortsätta som redaktör för Draken och dessutom som sammankallande i vår valberedning.

Vår kalender visar även att SPF Seniorerna fyller hela 80 år och vår förening Draken fyller 35 år. Det skall vi fira med ett kalas 14 maj där vi äter och dricker gott och umgås Drakar emellan, se inbjudan här.

Kalendern visar även att vi när detta skrivs inom kort arrangerar en planerings- och utbildningsdag för styrelse och revisorer samt en Kick off-dag för alla som arbetar med våra aktiviteter. Där diskuterar vi och informerar varandra om våra erfarenheter och funderingar. Vi får även besök av kommunikationschef Marianne Spiik och verksamhetchef Therese Lindberg från Stockholms sjukhem som informerar om bl a sjukhemmets volontärverksamhet.

Varje år söker styrelsen medel från stadsdelsnämnden för att genomföra aktiviteter vi anser viktiga för oss seniorer. I år har vi ansökt för:

1. Aldrig ensam - en eller två föreläsningar på
Stockholms sjukhem samt en kurs/cirkel i
praktisk matlagning för män.

2. Solskyddsfaktor-hjälper det? Att förebygga
hudskador av solandet.

3. Munhälsan för seniorer.

4. Första hjälpen-föreläsning med praktiska
moment om HLR och ABC.

Dessutom planerar vi för Juridik för äldre, d v s testamente, framtidsfullmakt mm och Ekonomi för äldre runt boendet, bl a om försäljning av bostad och bostadstillägg.

Kalendern visar att april är kommen och mars är struken, det tackar vi för. April är en månad som lovar och lovar att våren är på väg med flera underbara soliga dagar, (men sen är vintern tillbaks igen.) Men nu har vi vår och sommaren hoppas vi blir skön med den ljumma skugga vi längtar efter.

Drakens styrelse önskar er alla en skön sommar genom

Birgitta Borg

EFTERLYSNING!
För att våra program och vår kommunikation med våra medlemmar även i fortsättningen skall hålla hög klass behöver vi vara fler som har kunskap i och erfarenhet av:
1. Journalistyrket
2. Resebranschen
3. Hälso- och sjukvården (sjuksköterska, fysioterapeut, läkare)

Välkommen att arbeta och ha trevligt med oss!
Kontakt Birgitta Borg 070-731 31 98

 

 

 

Publicerades: 15 november 2017 Uppdaterades: 16 april 2019