Seniordagen 2018

Reportage från Seniordagen 23 oktober 2018

  • Intresserade åhörare på Seniordagen
  • Peter Enell och Gunilla Rothelius
  • Med Reventberg
  • Intresserade åhörare på Seniordagen
  • Peter Enell och Gunilla Rothelius
  • Med Reventberg

Kungsholmens Seniordag var som vanligt intressant och välbesökt. Arvid Wikman invigde och berättade att detta var hans sista uppdrag som ordförande i stadsdelsnämnden eftersom alliansen nu har makten i Stockholm. För fyra år sedan hade han också invigt vår seniordag, då som ny ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd – det hade varit hans första uppdrag!

Rune Lemon berättade sedan om Kungsholmens utveckling och om människor som bott på Kungsholmen. Intressant!

Därefter informerade äldreomsorgens Tamara Ayvazyan om äldreboenden på Kungsholmen* och sedan berättade Magnus Ranhagen från trafikkontoret om deras arbete och svårigheter. Det blev många frågor om cyklister!

Sedan kom polisen! Se nedan.

Efter denna allvarliga början bjöds vi på smörgås och dryck. Efter pausen underhöll oss Med Reventberg med ett fruktansvärt roligt kåseri.

Dagens program avslutades sedan med jazz framförd av New Orleans Trio.

*Det fanns en bra redogörelse i Draken 3 2018 av Anders Lidbeck, kan ses på vår webbplats.

TIPSA POLISEN OM BROTT
På seniordagen fick vi besök av kommunpolisen Peter Enell och hans kollega Gunilla Rothelius. De arbetar med att förebygga brott mot äldre. De hade intressant information om olika typer av brott, särskilt mot äldre, hur man ska skydda sig och vad man bör tänka på. När äldre och funktionsnedsatta personer drabbas av brott är det oftast bedrägerier eller stöld i hemmet. Exempel på bedrägeribrott är bankärenden via internet, fakturabedrägerier, identitetsintrång, kortbedrägeri, nätfiske och oseriösa hantverkare.

Du ska därför vara kritisk mot okända besökare och personer som ringer upp dig per telefon.

Frågorna var många och vi hänvisades till polisens webbsida polisen.se, där det finns en hel del intressant information om olika typer av brott, hur man ska skydda sig och vad man bör tänka på. Där finns förutom all information om brott och brottsförebyggande åtgärder också andra typer av information och vart man vänder
sig med olika ärenden. Här kan man läsa om lagar och regler, tjänster och tillstånd samt allmän information om polisen.

Har du råkat ut för ett brott är det viktigt att du snabbt gör en polisanmälan via telefon 114 14 eller besök på polisstation. Du kan också anmäla via mejl på polisen.se under rubriken "Kontakt". Om det är svårt att komma fram på telefon hittar du där alla uppgifter om vad polisen vill veta och hur du fyller i ett kontaktformulär.