Besök hos O´Sofina

Mingel, bubbel och modeshow

Ska vi lämna Kungsholmen ett tag och göra en utflykt via Tranebergsbron till de okända landen i väster? Varför inte? Låt oss följa med Margareta Hjalmarsdotter på klädmingel!

Den 5 mars fylldes O'Sofina vid Nockeby Torg av ett drygt 20-tal förväntansfulla damer. I boutiquen bjöd Lotta och hennes mamma Maud på modeshow, bubbel och snittar. Sen var det bara att shoppa loss. Ljudvolymen ökade markant och prov-rummen fylldes snabbt.

Namnet O'Sofina klingar säkert välbekant för många. Mamma, Maud Svensson, har drivit verksamheten inte bara hemifrån utan även i Gamla Stan, i Gallerian, på Biblioteksgatan och Nybrogatan. Sedan 1999 ligger affären på Nockeby Torg. Dottern Lotta tog över chefskapet år 2009.
– Kläderna ska prata, anser Lotta. Det ska vara kvalitet och stil, och så ska dom vara sköna.

Butiken är fullmatad med härliga kläder, skor, handskar, smycken och väskor. Stilarna går från klassiskt till hippt. Här fanns allt, i alla storlekar, former och färger. Saknar du något lovar en tillmötesgående personal att snabbt hjälpa till att skaffa fram. Sitter inte ditt utvalda plagg perfekt får skräddaren på torget ett snabbesök, och en stund senare är allt fixat till din belåtenhet. Superservice, med andra ord.
Drakens reporter överräcker ett varmt tack till Lotta och mamma Maud för en generös och glad kväll med många goda tips. Tack också till SPF för en välarrangerad modekväll.

Text och foto: Margareta Hjalmarsdotter