Facebookskola

Uppdaterades: 14 oktober 2020

Facebook är ett socialt nätverk på internet där användare kan skapa en personlig profil, lägga till vänner och mycket mer. Företag och organisationer kan även skapa egna Facebook-sidor och kommunicera med sina målgrupper, dela information, lägga upp event och mycket mer.

En Facebooksida är ett utmärkt komplement till föreningens hemsida och ett effektivt sätt att nå ut till potentiella medlemmar i ert område. För en liten kostnad kan man marknadsföra sina inlägg och rikta detta till just seniorer som finns i närheten av föreningen.

En vanlig fråga är om föreningen ska starta en sida eller en grupp. Det beror lite på hur ni vill använda den.

En sida kan alla se och läsa de inlägg som finns där och blir, precis som hemsidan, ett skyltfönster utåt. Sidans administratörer läger upp information och besökarna kan kommentera på inlägg och andras kommentarer. Genom att gilla och följa sidan får besökarna notiser när det läggs upp ny information. Däremot kan besökare inte göra egna inlägg i "flödet" utan dessa hamnar lite på sidan om.

En grupp ger möjlighet för alla medlemmar i gruppen att göra inlägg direkt i flödet. Det är bara gruppens medlemmar som ser de inlägg som görs vilket gör att information inte får lika stor spridning som när den läggs upp på en sida. En grupp kan vara sluten, dvs att nya medlemmar måste godkännas, eller öppen för alla att gå med i.

Läs mer i Facebookskolan

Publicerades: 08 oktober 2020 Uppdaterades: 14 oktober 2020