Månadsmöten 2019

2019

Bilder från månadsmötet den 18 mars. Klicka!
Att hålla sig i form är oerhört viktigt. Idag fick vi veta lite mer om hur det går till att få en bra hälsa av Britt Lindberg som är hälsokonsult. Till kaffet underhöll muskanten Ove Jansson, som spelade och berättade om den store svensk-holländske musikanten Cornelis Wreesvijk.

Bilder från månadmötet den 15 april. Klicka!
Olof Borgh berättade från Afrika. Olof har besökt Kreuger Park i Sydafrika och där passat på att fotografera djur och natur. Det blir ett föredrag om vad han upplevde på sin resa.
Burundiska föreningen stod för en uppvisning i musik och dans med högt tempo.

Bilder från månadsmötet den 20 maj! Klicka!
Vid detta möte åkte vi ut på en resa igen. Exotiska Indien var dagens mål. Ett land med drygt 1,3 miljarder människor, 24 olika språk och 29 olika delstater. Med atmosfär från Tusen och en natt.
En Indisk Historia
Vad gör man när man blir bjuden på bröllop i Indien. Jo man åker förstås tveklöst dit. Kjell Höddelius berättade om både besök i Taj Mahal, tigerjakt och bröllopsbestyr i dagarna tre.
Orientaliska Strängar
Är en grupp som spelar orientalisk musik. Brusk Dibo och Khaldoun Jawish kommer från Syrien och Omar Maziane från Marocko. Tillsammans utgör de Orientaliska Strängar.. De spelar såväl orientalisk musik som flamenco och har turnerat både i arabvärlden och Europa.

Bilder från månadsmötet den 16 september. Klicka!
Trygghetsboende vid Kanalgården
Gustav Björkman informerade om det pågående trygghetsboendet vid Kanalgården. Naturupplevelser i Oman
Barbro och Lennart Risberg från Hofors berättade om sina resor till Oman. Det handlar om naturupplevelser i allra högsta grad med mycket fåglar, djur och växter.
Musik underhållning
Musikaliskt musik av högsta klass. Ingen mindre än Gunnar Aldén tillsammans med Krister och Lars underhöll med svängig musik.
Kaffe och tårta
Vid dagens möte uppmärksammades det att SPF funnits i 80 år! Detta firades med tårta!  

Bilder från månadsmötet den 18 november. Klicka!
US Music Tour 2019
Kjell Höddelius visade några bilder från den resa som genomfördes under oktober i år. Den gick till Nashville - Memphis och New Orleans.
Whiskeyprovning
Johan Palmborg berättade allt man behöver kunna om whiskey och hur det går till att prova igenom sortimentet. Det blev ingen praktisk provning vi håller oss till teorin. Och så det här med stavningen. Whisky eller Whiskey. Nu kom svaret! 
Musik
Vissångaren Åke Hillström, gitarrist och musikunderhållare, spelade och sjöng till "fikat"!