Påskbrev 2021

 

Gävle 28 mars 2021

Glad påsk, kära SPF Gavle Seniorer!

Martas våfflor lockade många till Boulongern i torsdags. De var så goda att receptet bifogas, enligt önskemål från flera. Stort tack, Marta för ditt fantastiska jobb för att realisera våffeldagen och tack alla ni funktionärer för all hjälp kring eftermiddagen.

Det var också gott att träffas igen, efter långt uppehåll, det är ju främst promenadgänget som varit aktiva troget. Vi återkommer om kommande program efter styrelsemötet om ett par veckor.

Men först påsk. Jag hoppas att riktigt många av er vaccinerats åtminstone en gång så att en smal dörr mot friheten från karantänet öppnats, dock fortfarande tillämpande en viss sparsamhet i kontakterna.

GLAD PÅSK önskar styrelsen via

Pirkko Jonsson

070 6928184

Martas våfflor

2-3 ägg

4 dl mjöl

2 dl mjölk

2 dl iskallt vatten

125 gr smält smör

1 tsk bakpulver

litet salt

2 tsk socker

Låt svälla i 20 minuter

Obs Rätta svaren på frågesporten finns på sidan (klicka här) Mötesprogram

( Memma är en finsk påskefterrätt som just nu finns i matvaruaffärerna. Prova den med ovispad vispgrädde och socker men förvänta dig inte något choklad-aktigt utan en helt annan fyllig smak.)

070-6928184

(P.S Dock: missa inte möjligheter till att förkovra dig i olika digitala tekniker via utbildningar som både SPF och Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder, info finns på hemsidan! Vi vet ju faktiskt inte hur snabbt vaccineringen ger oss nya/gamla möjligheter till att ses utan begränsningar! D.S.)