Oktober 2020

Ordförandebrev oktober 2020

Gävle oktober 2020

Ordföranden har ordet

Kära medlemmar i SPF Gavle!

Det har gått över ett halvt år sedan vi träffats på riktigt. Promenaden i Gamla Gävle lockade dock en hel del medlemmar. Luncher med styrelsen på Silvanum har däremot inte haft dragningskraft på många. Synd eftersom Pau bjuder på både god mat (till pensionärspris) och anpassat sittande enligt alla coronarestriktioner. - Ytterligare lunch blir det tisdagen den 5 november kl 13.00 igen (med anmälan till Liss-Britt), därefter blir det andra aktiviteter.

Styrelsen träffades för en vecka sedan, ovanligt nog inte fulltaligt. Annat kan faktiskt vara viktigare än ett möte i en styrelse. Även om det är svårt att tänka sig det. I synnerhet i dessa tider med allt för få sociala möten.

Vad vi diskuterade - och också bestämde - är att bjuda nya medlemmar på sopplunch i november, i Silvanum, corona-anpassat så klart. En personlig inbjudan kommer och på grund av läget måste vi ha en anmälan, inte bara med tanke på Pau på Silvanum utan även för att se om vi tänkt rätt.

Även julfirandet är bokat. Den 10 december kl 17.00 inbjuder vi er till Silvanum, med jultallrik som kommer att vara corona-anpassat framdukat på borden (och där finns även varmrätten så något gående bord blir det inte, allt för att vara så försiktiga som någonsin möjligt). Om det blir ngt kulturellt inslag är inte klart just nu, inte heller hur mycket vi kommer att subventionera jultallriken men något blir det enligt ett tidigare löfte av kassören Hans. Däremot har vi bara ca 46 platser så när du gjort din anmälan avgör din möjlighet att få plats. Mer konkret information kommer även om filmvisning på Bio 7 kring mitten av november, kombinerat med promenad och fika. Visningen är så klart corona-anpassat.

Vi har inte glömt alla som fyllt 80 år i år men vi kom fram till att det firandet tar vi "sedan", i lagom stora grupper!

Information om alla aktiviteter är på utgående till er. Missa inte promenaden, schack, canasta, missa inte bion. Kolla i underlaget vad det är som gäller angående anmälan till de olika aktiviteterna..

Karantänandet har tagit på krafterna. Sedan några dagar är vi tillbaka i stan. Skrivbordet ser bedrövligt ut, datorn krånglar varje gång jag öppnar den: ingen kontakt med nätet. Och nätet i huvudet har också karantänat på riktigt och kräver kraftfulla åtgärder för att återgå i tjänsteläge. Från "dag-till-dag" till tankar på årsmötet i februari eller bara jultallriken i december är det jätte långt men jag är ganska säker på att det inte är bara jag som upplevt denna annorlunda period på ett nytt sätt, jämfört med vad vi varit vana vid.

Det har blivit så tydligt hur betydelsefulla sociala kontakter är, hur länge "trädgårdsarbete" och annat jämförbart ersätter samtalen i vardagen. Därför känns det extra viktigt att vi försöker komma igång - om det bara är tillåtet och ofarligt – med att erbjuda olika möjligheter till att ses. Med vad som är viktigt är att vi, var och en av oss fattar sitt eget beslut, följer de rekommendationer som folkhälsomyndigheten och även vår egen region bestämmer. Må nu läget vara under kontroll så vi får komma igång igen – fast kanske småningom på ett nytt sätt. Hur det än blir ser jag fram emot att vi ses!

Med vänliga hälsningar

Pirkko Jonsson

070 6928184