Maj brev

Delsbo 30 april 2020

Kära Gavle Seniorer!

Fem veckor på landet, så länge har jag aldrig varit där. En tom agenda, det stressade mig mycket tidigare, men något måste ha hänt. DN får ta den tid den tar, ibland en hel förmiddag. Det finns gott om oasfalterade promenadvägar utan risk för trängsel, det är t o m ovanligt att möta någon, men om man möter någon så känns det där tiominuters samtalet så uppiggande och stimulerande. Vårt "bibliotek" flyttade vi hit då vi lämnade villan för åttonde våningen i stan. - Då värmen kommer tillbaka är trädgården en tillgång, jag fortsätter med en radikal förnyelse av kryddbänken.

Men det krävdes ett telefonmöte med styrelsen i Gavle för att återigen upptäcka hur mycket jag egentligen saknar i min vardag och våra aktiviteter i föreningen. Vi pratade om höstens program: mycket är klart. Men vi har också utrymme för träffar i vår egen Lokal på Sockerbruksgatan för att till exempel ta vara på våra medlemmars erfarenheter och kompetenser. Vi representerar ju många olika verksamhetsområden och våra yrkeserfarenheter är varierande. Som "experter" i vårt eget yrkesliv vore det roligt att få dela med sig men också att få bli delaktig i berättelserna.

Och då karantänen är slut vill vi på något sätt fira det med er!

Vi kommer också att dubblera antalet träffar för nya medlemmar. Att dela gruppen i tu ger ju bättre möjligheter för var och en att bli sedd och lyssnad på men också bli tydlig som medlem i föreningen. Mina samtal med de nya medlemmarna är ju en del i att finna personen bakom ett namn och en adress, få höra om vilka förväntningar var och en har på sin seniorförening. När vi sedan kan realisera allt är ju helt beroende på hur coronan /covid-19 utvecklas.

Något konkret är ett erbjudande från Studieförbundet Vuxenskolan att hjälpa till med att starta digitala möten. Är man några stycken – 3-5 – som gärna vill fika, diskutera en bok eller en film tillsammans kan ett digitalt möte vara ett sätt att göra det. Ellinor Lundström på SV hjälper er i starten (0290-765075) eller (ellinor.lundstrom@sv.se).

Biblioteket (026-179600) erbjuder hemleverans av böcker och Konserthuset har många livesändningar (gavlekonserthus.se). - De här tipsen tackar jag Ankaret för!

Jag önskar er alla en så god karantän som möjligt och en skön månad maj!

Pirkko Jonsson

070 6928184