Ordförande har ordet juni 2021

ävle 17 juni 2021

Kära  Seniorer!

Vädret är lika växlande som pandemin. Idag, då det är riktigt varmt, är nyheterna om Covid -19 avsvalkande: den nya mutationen rör på sig och vår Anders Tegnell känner sig något orolig.

Det har än så länge inte påverkat vår planering. Efter årsmötet har styrelsen haft en ingående diskussion om verksamheten under sensommaren och hösten, många aktiviteter väntar nu på att bli realiserade. Att inte fler än ett fåtal av dem redan fått ett datum handlar bl a om när reparationen av Silvanum är klar.

Vårlunchen blir en sensommarlunch, datumet är klart: den 25 augusti, sannolikt kl. 14.00, platsen och övrig information återkommer vi till.

Trafiksafari blir det den 9 september. På hemsidan kan du se hur du kan anmäla dig. Deltagarantalet är begränsat till 100 och gäller för SPF i Gästrikland.

I år är Gavle ansvarig att organisera Hjärnkoll, en frågesportstävling som genomförs onsdagen den 15 september kl. 13.30 på Soldathemmet. Vi behöver tre deltagare plus en reserv. Du som är allmänbildad och beredd att tävla för Gavle: ring Liss-Britt Landen på telefon 070-342 36 40 före första juli.

Den 1 oktober anordnas en rollatorvarvet i Boulongerskogen. Det är inte en tävling utan ett arrangemang i syfte att främja fysisk aktivitet och allmänt välbefinnande.

Om den nyvunna nästan-friheten gäller även i höst, firar vi medlemmar som fyllt 80 år under 2020 och 2021, sannolikt oktober-november.

Våra nya medlemmar bjuds till en träff med styrelsen vid ett par olika tillfällen under hösten.

Även föredragen kommer i gång, flera teman är aktuella, den tilltänkta dagen är preliminärt tredje torsdagen i oktober och november. Vi räknar med en jullunch.

Eftersom jag i detta skede inte kan ge exakta datum för varje program, så kommer vi att komplettera informationen med material på hemsidan www.spfseniorerna.se/Gavle och naturligtvis även påminna med e-post. Detta påminner mig om att vår IT-ansvarige John-Olof Hermanson avslutar sitt uppdrag för oss men han har lovat att introducera efterföljaren. Är du intresserad, kontakta mig! 

Sommaren kan vara intensiv – eller också isolerad och ensam. Det är inte fel att använda den lilla frihet vi nu har, åtminstone än så länge, till att kontakta dem som kanske är ensamma.

Skön sommar till er alla önskar er ordförande

Pirkko Jonsson 070 692 8184