Juli 2020

Gävle mot slutet av juli 2020

Kära SPF Gavle Seniorer!

I ett av förbundsordförandens brev skriver hon: "Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans." Så mycket "tillsammans " har det ju inte kunnat bli av skäl jag inte behöver upprepa. Men om 8 dagar har styrelsen ett telefonmöte. För att det mötet inte bara ska spegla styrelsemedlemmarnas tankar och funderingar hoppas jag att få reaktioner från er på vad som kanske kunde vara "tillsammans", nämligen

– Medlemsmöten med föredrag och fika för 30 personer på Silvanum, med obligatorisk anmälan: Din åsikt om sådant arrangemang?

– Ledarlösa promenader på tisdagar kl 10.00. Har de dragningskraft? Jag vill gärna få Din reaktion!

– Andra synpunkter till styrelsen: pirkko.jonsson@hornstull.net

– Friskvårdsgruppen har sammanställt en hel del förslag på aktiviteter som är tillgängliga på olika sätt redan nu men innehåller även tankar inför hösten. Brevet skickas separat.

– Schack utomhus har visat sig fungera utmärkt. Är Du intresserad, kontakta Hugo Minell 070-2514000.

Utbudet av program på nätet är stort. Olika organisationer och verksamheter har öppnat upp och en hel del går att lyssna även i en begåvad telefon. Dessutom tror jag att kommunens coronalinje innehåller en del intressant, dock utan att själv ha kollat det.

Jag karantänar fortfarande i Delsbo, det är mycket folk i rörelse, i synnerhet matställena med gott rykte är eftertraktade liksom speciella naturområden. Den sociala distanseringen är däremot inte en självklarhet och det är inte bara de yngre som kan vara glömska!

Har någonting förändrats under dessa månader? Nja, jag skjuter upp det mesta fortfarande till "morgondagen". Fotografierna är lika osorterade som för fyra månader sedan, både små och större städprojekt ogenomförda, med tiden allt färre telefonsamtal ringda - men flera brev skrivna - och den ständiga matlagningen tar allt mer emot. Det som fungera är läsning – just nu Wirtens bok om EU:s utveckling – trädgårdsarbete och promenader så jag är verkligen glad åt att vi har möjlighet att karantäna på landet.

Jag undrar om motståndet att göra olika saker beror på att trots utbudet i olika medier och på nätet, är det den personliga kontakten som ger energi. Därför vore det så roligt att komma igång - även i begränsad omfattning – med aktiviteter i Gavle. Därför är jag så intresserad av att få höra/läsa vad reaktionen på vårt förslag på försiktig start blir! Så skriv eller ring!

Med julihälsningar, äntligen en varm dag!

Pirkko Jonsson

070 6928184