Ordförandebrev - December 2022


Kära medlemmar!

Julen kommer åter till vår dörr, precis som förr, och gör väl så till tidens ände?
 - sjunger vi i min kör just nu och att julen står för dörren är ju obestridligt.

Julförberedelser tar vår tid och vare sig vi vill eller inte så är det svårt att stå emot alla bestyr och ovälkommen stress. För egen del tror jag att de senaste två pandemijularna har haft en lugnande inverkan – många ”måsten” kunde då hoppas över och det blev ju jul ändå – annorlunda men ändå trevlig. Hoppas det går att behålla det lugnet även i år.

Vi i styrelsen har nyligen haft ett sista möte för året och gått igenom höstens alla aktiviteter. Det har varit rätt många sådana: månadsmöten, träffar i vår lokal med bl.a. vinprovning och 80-årsfirande, surströmmingslunch, julfest, vandringar, pubafton och sett en Brynäs hockeymatch. En planering för nästa år är också gjord och den kommer att innehålla spännande nyheter som vi presenterar när alla detaljer är klara. Månadsmöten är ju givna förstås och vi kommer att byta lokal för dessa till Hedvigslundskyrkan i vår. Pubaftnar tänker vi fortsätta med – ett enkelt och trevligt sätt att ses, vandringar tillsammans med Ankaret och en nyhet med IT-café finns också på listan.   Vi är förstås också öppna för förslag från er på ämnen att ta upp och nya idéer att genomföra. Skicka gärna förslag på vår nya epost-adress  gavle@spfseniorerna.se

Vi har ju också ett uppdrag att verka för seniorernas bästa i samhället och ett samarbete med Gävle kommuns äldrestrateg Ann-Charlotte Jansson som ansvarar för handlingsprogrammet ”Gävle en äldrevänlig kommun” har inletts tillsammans med övriga SPF-föreningar i Gävle. Ett första initiativ för att utveckla ett samarbete är att ordna en hearing med politiker och tjänstemän i kommunen om planer och genomförande av beslut inom alla berörda politikområden. 

Ett roligt exempel på hur vi kan påverka var ett medborgarförslag om att de fria bussresorna i kommunen vardagar mellan 9 – 15 skulle gälla även lördag/söndag.  För att förslag ska komma upp på kommunens dagordning för behandling måste 50 personer rösta på det. Med två dagar kvar att rösta fanns 15 röster för detta. Ett mejl om möjlighet att rösta skickades ut till alla SPF-medlemmar i Gävle och inom dessa två dagar kom 175 röster in och nu ska det utredas och underställas politikerna! Vi får håll tummarna för att det även genomförs nästa år.

Barnen är väl de som längtar mest till julens fest, men den har någonting för alla

- sjunger vi i vår julvisa och det är styrelsens innerliga förhoppning att ni alla kan se fram emot en lugn och fin julhelg och att vi får ses glada och utvilade nästa år.

En God Jul och Ett Gott Nytt År 
tillönskas er alla från oss alla i styrelsen

/ Ingrid Siksjö, vice ordförande