December 2021

Julbrevet 2021

Kära Gavle Seniorer!

I stället för att förbereda julen, har jag suttit en hel eftermiddag och läst ”Nike” av Agnes Lidbeck. Jag tyckte inte om hennes första böcker men då hon i en ”Babel”– samtalet handlade om Louisa Glücks poesi – visade en helt annan, ny sida av sig själv, väcktes ett intresse för den nya boken.

Det var ”förändring” som fick mig att koppla ihop Nike och julförberedelser. Den frihet vi hade räknat med, blev begränsad och kanske inspirerade det till att lätta på traditionerna. Alltså bara torkat fårlår och gravad lax, väldigt enkelt. Lutfisk någon annan juldag, kanske provar jag på senap i vitsåsen.

Alltså inga nyheter men väl enkelhet som inte gått att realisera så länge traditionerna varit för svåra att ifrågasättas. Nu går det, då framtiden är svävande ändå.

Fast ni, kära medlemmar, vet ju att våren är planerad och att vi ser framemot att träffa er vid många tillfällen – om pandemin tillåter det. På vår hemsida spfseniorerna.se/gavle finns allt noterat.
Tack programmakarna, styrelsen och alla funktionärer för att verksamheten fungerar trots alla osäkerheter!

Tar även du förberedelserna lite lättsammare inför julen, så hör av dig till någon som kanske har sällskap bara av sig själv. Det känns så gott att bli ihågkommen - och då man kommer ihåg själv, att inte glömma!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Pirkko Jonsson
070-692 81 84