Augusti 2021

Gävle 13 augusti 2021

Gavle Seniorer!

Jag trodde det skulle bli åska, då jag för första gången sedan länge såg mig omkring från åttonde våningen. Det blev det inte men jag vill gärna uppleva det, efter några på-gränsen-till dramatiska åskväder i Hälsingland för att påminna mig om eventuella skillnader. Till exempel: kommer vi att känna att huset vibrerar vid åsknedslag? Hur lång tid tar det att få elen tillbaka? Stadsborna accepterar väl inte flera timmars el-uppehåll även om det medför lättnader för den som den dagen lagar mat.

I stället för att vänta på åskan blev det ett möte om Gavle:

Om inte något alldeles konstigt händer så kommer dryga 60-tal medlemmar ses på Skärgårdskrogen onsdagen den 25 augusti kl. 14.00. Anmälningstiden är så gott som slut men ring Liss-Britt Landen, 070-342 3640.  All information hittar du på vår hemsida spfseniorerna.se/Gavle.

En annan aktivitet som det fortfarande går att anmäla sig till är Bilsafarin torsdagen den 9 september. Samtliga uppgifter finns på hemsidan. Du kan även ringa Marta Forsbring,  073- 310 2835.

Då våra ansvariga för 60+ mässan mot slutet av september  fått konkret information om årets inriktning och utställare, kommer även det att finnas på hemsidan.

Ni upptäcker att tre aktiviteter är nämnda och i samtliga fall hänvisar jag till hemsidan. Vi har haft glädjen att ha bra ordning på den – men nu har den senast ansvarige, John-Olof Hermanson varit tvungen att prioritera andra arbetsuppgifter . Alltså söker vi en medlem som är intresserad att ägna tid åt hemsidan och e-postutskick i föreningen. John-Olof har dessutom lovat introducera den intresserade. Du som vill veta mer om detta, kontakta vice ordf Anders M Johansson, 070-332 19 26 eller mig!

I slutet av månaden har vi styrelsemöte och därefter kommer höstens program i sin helhet att  skickas till er. Då får ni även svar på frågan om lokal för föredrag  - vi hoppas på Silvanum även i fortsättningen -  och sannolikt vet vi, i vilken omfattning vi kan använda vår egen Lokal på Sockerbruksgatan.

I dagens läge ser och hör jag selektivt: jag vill inte ta in att pandemins nya ansikte, delta, skulle sätta käppar i hjulen på våra aktiviteter. Vi saknar dem, och möjligheter att träffa er, kära medlemmar.

I hopp om en bra, aktiv höst önskar jag er en fortsatt härlig augusti!

Pirkko Jonsson, ordförande

070 692 8184