Länsmuseet

Platser kvar! Sista anmälan 14/10!

SÖRMLANDS MUSEUM I NYTT HUS –
HELA LÄNETS MUSEUM

Hösten 2019 öppnades dörrarna till ett nytt museum!
Med plats för utställningar, evenemang, kurser, möten, öppna samlingar och mycket mer. Museet har över 70.000 föremål, en miljon fotografier, omkring tusen hyllmeter arkiv och ett stort fackbibliotek. I det nya huset blir det en ny sorts flexibla och gestaltande museisamlingar med fokus på människor och berättelser.
Huset ligger i Spelhagen i Nyköping mitt emot Nyköpingshus och nära hamnen.

ONSDAGEN DEN 23 OKTOBER 2019

Kl. 08.00 Avresa från Strängnäs, Pensionärernas hus.

Vid ankomst till museet serveras kaffe och bulle i museets cafeteria.

Efter fikat får vi en allmän visning av museet där guiden tar oss med genom pågående utställningar och andra lokaler. Vi får även visning av "Berättande magasin" där vi får följa in i en värld där vi möter människor från olika tider och platser. Det kan handla om en person, en familj, en gård eller en arbetsplats. Det kan även handla om vad som är vanligt, farligt, tilllåtet, förbjudet, härligt och skamligt.

Efter museibesöket i Nyköping tar vi oss till Öster Malma där vår lunch serveras. En härlig buffé med två varmrätter varav en rätt alltid är en vilträtt med kött från gården.

Hemresa efter lunchen för att vara åter i Strängnäs ca kl. 15.30-16.00.

Pris per person: 750:-

I priset ingår:

bussresa, förmiddagskaffe med bulle, lunchbuffé inkl. måltidsdryck samt kaffe och kaka, guidad visning av Sörmlands museum och "Berättande magasin"

Intresserad?

Anmälan senast 14/10 till spfstrangnas@gmail.com med:
Namn
Adress
Telefon
Detta för att Resekompaniet kommer skicka faktura till var och en.