Spännande ostar och viner att smaka
Vi hade en trevlig eftermiddag den 4 maj - var ca 40 personer bänkade runt småbord. Där
fanns tallrikar med ostbitar och vinglas med olika vita viner och en brödkorg. Annica Åström berättade om vinerna och ostarna på ett trevligt sätt.
Det var tre olika viner och fem ostar varav två sörmländska. Vinerna var en fransk Chablis Premier Cru Beauroy från JM Brocard Chardonnay druvan - bra att lagra. Dyr, 265 kr.
Nästa vin var från Nya Zeeland - Hunter´s 2021 Vignon Blanc. Ursprungligen en irländsk familj som tog fram den. Annica berättade att mannen dog tidigt men att hans fru Jane fortsatte deras vintillverkning. Ett gott vin med lite krusbärssmak, helst inte kylskåpskallt.
Det tredje vinet är tyskt, urspungligt ett munkvin från 1100 talet - Kloster Eberbach 2020. Sötare,skördas sent, statligt, Hessen. Alla viner hade en alkoholhalt på ca 13%.
Ostarna var två från Sörmland. Brie Linnea Ljus och Sörmlands Ädel Hälleforsnäs och tre franska - Chaumes,Morbier och Chèvre. Det framgick senare att de flesta tyckte bäst om Sörmlands Ädel!
En trevlig onsdagseftermiddag!
Text: Britt Färnsten
Bilder: Siv Blomberg