Ordföranden har ordet - stora förändringar i höst

Våren blev inte alls som vi hade tänkt oss. Vi fick ställa in det mesta. Vi hade hoppats att kunna börja med flera aktiviteter i höst men så verkar inte bli fallet. Man kan lugnt säga att inget blir som förut. Men en del hoppas vi i alla fall kunna börja med.

Pensionärernas hus och cafeterian där beräknas öppna den 1 september. Men här måste gälla fler olika restriktioner enligt de anvisningar som finns.
Vi måste hålla avstånd – markeringar kommer att finnas i gångarna med 1,5 m avstånd.

 • I själva cafeterian kommer vissa bord att vara avstängda och det är ytterst viktigt att respektera detta.
 • I hissen har vi sagt att högst två personer får åka samtidigt men är det någon som inte vill ha sällskap alls så måste det respekteras.
 • I studierummen måste vi också hålla avstånd – det innebär att högst 6 personer samt ledaren får finnas där samtidigt. Lämpligt är också att man sitter utmed väggarna och inte vid borden.
 • Vissa cirklar kommer inte att kunna starta. Det gäller bl a sången, musiken, dansen. Monika Holmberg kommer att ha direktkontakt med samtliga ledare för att diskutera uppläggningen.
 • Vandringar, boule och bordtennis räknar vi med ska komma igång. Men vi väntar med bridge och canasta till efter 1 oktober då jag hoppas att vi vet mer om hur vi kan göra. Också bowlingen avvaktar vi med och återkommer med information när den kan starta.
 • Hur vi ska göra med gymnastiken undersöks för närvarande och information återkommer. Det blir i alla fall inte de datum som angivits i programmet utan ca en vecka senare.
 • Onsdagsträffarna har för oss i styrelsen varit ett stort bekymmer eftersom vi vet att många vill att vi ska starta. Tipspromenaden den 19 augusti är inget problem.
 • Den 26 augusti hade vi hoppats att få hit Birgitta Andersson men dels har hon fått tid för en läkarundersökning dels är det fortfarande tveksamt om vi kan samlas i A salen som förut. Vi har därför bestämt att vi träffas på Tovastugan. Var och en får då ta med sig fika. Bord och stolar finns men inget annat. Vi undersöker om vi kan ordna någon form av underhållning men mer information om det kommer.
 • Lunchen på NK-villan kvarstår för de som vill – men anmäl så vi vet vilka som är intresserade
 • Vi diskuterar också musikquizen med Egon Toft den 9 september och återkommer med mer information.
 • Vi måste sannolikt också ställa in övriga onsdagsträffar fram till oktober så vi ser hur utvecklingen blir.
 • Flera resor är inställda mycket p g a att arrangörerna som vi skulle besöka har ställt in. Vi återkommer med dem senare.

Men gå gärna och fika på cafeterian i pensionärernas hus så kanske du kan träffa någon och prata med.

Vårt kansli är öppet vardagar mellan kl 10.00 -12.00

Vi hoppas nu att det blir bättre så vi kan återta vår verksamhet fullt ut. Det skulle verkligen kännas skönt.

Till dess – följ alla anvisningar så du håller dig frisk och så vi kan träffas så småningom.

Britt-Marie Rönnbäck

Ordförande