Julbrev 2020

Ett ännu bättre seniorliv

Ett ännu bättre seniorliv.

Tänk vilket år vi haft. Det var nog inte så många som kunde föreställa sig att restriktioner och isolering skulle prägla hela 2020. För oss seniorer har det varit extra tufft.

SPF Seniorerna står för gemenskap, och de nskapar vi normalt genom en massa olika aktiviteter. Våra trevliga onsdagsträffar med musik, föreläsningar, mannekänguppvisningar och förstås fika med gott kaffebröd och trevliga samtal. Våra populära resor och utflykter, promenader, studiecirklar och boule är bara några exempel. Allt var planerat för 2020 och allt fick vi ställa in.

Mycket har varit annorlunda i år. De som vågar träffas ute med avstånd, har kunnat promenera med avslutning i Thuleparken  med eget fika. En gång bjöds det på smörgåstårta. Några kompisluncher vågade vi anordna under hösten innan restriktionerna slog till igen, på grund av ökad smittspridning.

Nu är vi i december och det är mörkt och kallt. Inte lika lätt att ses ute. Men det blir snart ljusare igen.

SPF Seniorerna engagerar sig starkt i olika äldrefrågor också, och detta arbete pågår trota pandemin. I Sörmland har medlemmar från våra olika föreningar besökt samtliga vårdcentraler i regionen och granskat hur vården ges ur ett seniorperspektiv. Resultatet är presenterat för ansvariga chefer i rapporten Vårdcentralspatrullen. Man kommer från distriktet att följa upp vilka förbättringar som sker.

Ett annat viktigt aktuellt område som distriktet kommer att granska är hur den palliativa vården sker på särskilda boenden i Sörmland. Det har varit många larmrapporter under året.

Inom SPF satsas det även starkt på att underlätta för seniorer att använda datorer, surfplattor och smarta telefoner. Det handlar om att både få lära sig i en studiecirkel och att skapa tillfällen där vi löpande tipsar och lär varandra - och har trevligt. Titta på vår hemsida, så får du tips och idéer.

https://www.spfseniorerna.se/distrikt/sormland/foreningslista/flensbygden/nyheter

Vill du vara med i någon grupp som jobbar med påverkansfrågor eller har idéer på aktiviteter som vi skulle kunna genomföra? Hör av dig till oss i styrelsen.

Vårt årsmöte kan vi förstås inte ha som vi brukar i februari. Vi skjuter fram det tills vi kan träffas utomhus, förmodligen i Thuleparken där det finns gott om plats. Mer in formation kommer under våren.

Avslutningsvis vill vi tacka dig och alla andra medlemmar och önska oss alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År. Det blir bättre! Vi kommer kunna träffas igen.

Varma hälsningar från oss i styrelsen.

Vi finns för er.

Monica Falk, 072 210 88 82  Britt Rydell, 070 522 51 54, Gun Hansson, 070 714 34 38  Stefan Gejdeman, 070 492 75 86            Yvonne Udenius, 070 657 13 02, Håkan Falck, 072 562 88 79        Ann-Britt Andersson, 070 938 19 35, Bitt-Marie Wahlström              076 322 40 79, Inger Handberg, 070 825 16 59.                              Det går även bra att maila till spf.flensbygden@telia.com