Medlemsutskick

Medlemsbrev nr 23/21                                        30 november

Hej igen

Allteftersom covidsmittan tilltar i vår omvärld och nya mutationer tillkommer skärps nu restriktionerna ytterligare. Därför måste vi nu räkna med att det kommer att krävas covidpass eller något annat intyg som visar att man fått åtminstone två vaccindoser vid det kommande julbordet den 13 december.

Den tidigare regeln med covidpass för så kallade allmänna sammankomster med fler än 100 deltagare är på väg att ersättas med att alla typer av sammankomster med fler än 100 deltagare är berörda. Så för alla er som är anmälda till julbordet gäller det att ladda ned covidbeviset snarast möjligt eller, för er som inte har möjlighet att skaffa covidpasset med hjälp av bank id, ta fram det papper som ni fick ifyllda i samband med att ni vaccinerades med dos två.

Samma sak gäller dem som ska åka till julmarknaden i Falun med veterantåget nu på söndag den 5 december. Det är 300 personer ombord på tåget och därför krävs covidpass.

ROCKKÖR OCH EBELING
Än så länge är dock inte Rockkören så stor så att covidpass behövs för nästa träff den 2 december klockan 14 på ABF.  Då är det återigen dags för att prova på och att anteckna sig för fortsatt körande när det drar i gång igen efter nyår. Självklar är nya medlemmar som inte varit med tidigare varmt välkomna.

Jag vill också påminna om studiebesöket på Ebelingmuseet i Torshälla den de 8 december. Tryggve Lundh kommer att visa och berätta. Vill man fika efter besöket finns både Amarant och Gröna villan nära intill. Museet ligger på Eskilstunavägen 5 i Torshälla och det är obligatorisk anmälan senast 6 december klockan 12.00 till vår expedition, telefon 016-13 49 43 eller e-post spf.eskilstuna@telia.com. Mer information här.

FÖRELÄSNINGAR OM HÄLSA
Vecka 49 arrangerar Samhällskontraktet en väldigt spännande vecka, Framtidsarena för livslång hälsa, på nya campus i Eskilstuna. Veckan innehåller många intressanta aktiviteter i form av workshops, föreläsningar och intressanta samtal som berör viktiga ämnen såsom framtidens omsorg, social hållbarhet, volontärskap, vård och hälsa mm. Se Framtidsarena för livslång hälsa - Samhällskontraktet (samhallskontraktet.se)

Samhällskontraktet består av Eskilstuna kommun, Region Sörmland, Forskning och Utveckling i Sörmland, Västerås stad, Region Västmanland och arrangemangen sker på Mälardalens högskola 6 - 10 december. Allt är gratis (även fika/lunch), alla är välkomna. Det går att delta på plats eller att följa via livesändningar. I skrivande stund är det gott om lediga platser på de olika arrangemangen. Mera information här.

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Den 9 december klockan 12 arrangerar ABF Sörmland en dag på temat Mänskliga rättigheter. Exempel på föreläsare är:

 - Ewa Spasowski, Eskilstuna kommuns samordnare mot våldsbejakande extremism.
 - Katarina Bergehed, Amnesty, sakkunnig kvinnors - och HBTQI-personers rättigheter.
 - Eskilstuna Stadsmission
 - Eskilstuna Stadsbibliotek (om barnkonventionen)
 - Mehrdad Darvishpour, universitetslektor, docent och forskare i socialt arbete,  Mälardalens högskola.
 - Lina Walin, om barns rätt till utbildning enligt barnkonventionen.

Ni hittar hela programmet här. Allt är kostnadsfritt! Det bjuds på fika under dagen. Anmälan är obligatorisk till: 
 malin.nordling@abf.se eller telefon 073 - 422 28 61

MEDLEMSTRÄFF 
Tryggve Lundh återkommer på ytterligare en programpunkt – den här gången efter nyår. Då är det medlemsträff på Seniorcentrum och då ska det handla om Sundborn och Carl Larssons hustru Karin och hennes relationer till Sörmland. Det ska bli riktigt intressant att få veta mer om detta. Obligatorisk anmälan senast 13 januari klockan 12.00 till vår expedition, telefon 016-13 49 43 eller e-post spf.eskilstuna@telia.com. Mera information här.

Så några fler påminnelser:

·       Besök på Katthemmet i Kälby den 12 januari. Info här.

·       Berättarcafe 25 januari om Resekompaniets reseutbud. 

·       Saturday night fever på Chinateatern 19 februari. Info här.

·       Fröken Julie – Strindbergs klassiker på Dramaten den 8 mars. Info här.

JULBORDET
Till sist några praktiska upplysningar om julbordet den 13 december. Sista anmälningsdag OCH betalningsdag är - i morgon- den 2 december. Betalning sker via swish eller bankgiro. Swishnumret är 123 359 21 51 och bankgironumret är 659 - 1028. Glöm inte att ange ditt (era) namn på betalningen. Inga pengar tas emot i entren – däremot går det bra använda swish, kontanter eller kort för att betala för de drycker man vill beställa.

Torbjörn Gutafsson
Kommunikationsansvarig
SPF Seniorerna Eskilstuna
Tele: +46 (0)708 847901
torbjorn.gustafsson@spfeskilstuna.se
Hemsidan: www.spfseniorerna.se/eskilstuna
www.facebook.com/SPFSeniorernaEskilstuna