Månadsmöte oktober

Vi hade månadsmöte i Pensionärernas Hus den 21: a oktober. På programmet stod Arne Westberg, en pensionerad flygveteran, numera boende i Österåker.

Han berättade att han redan som barn bestämde sig för att bli flygare. Han hade sett flygplan över sina föräldrars hus och det blev inledningen till hans kommande liv. Arne utbildade sig först till segelflygare i Örebro, sökte vidare till flygvapnet, och blev antagen som fältflygare på flygkrigsskolan i Ljungbyhed. Lyckades bra med sin utbildning och flög J 29 "Tunnan" och J 35 "Draken" under sin tid inom försvaret.

Så småningom sökte han sig till SAS och det civila flyget. Även där gick det bra för Arne. Han flög bl.a. Douglas DC 10 över i stort sett hela världen. Han kunde också berätta små anekdoter om händelser och människor han mött under sitt flygarliv. Men dessa skall jag inte återge.
Det är alltid intressant att lyssna till en människa som levt ett liv som inte så många av oss andra kommer i kontakt med. Jag tror att det 70-tal medlemmar som var närvarande tyckte att det var en intressant föreläsning.

                                                                                    Göran Ivarsson