Resa Nissafors apr 2018

Besök hos Kallfeldts Läder AB och Strandudden i Nissafors den 19 april 2018

  • Strandudden community

Den 19 april gjorde SPF Seniorerna Tranemo en resa till Nissafors. Dagens första aktivitet var ett besök hos det anrika företaget Kallfeldts Läder AB, som för bara några månader sedan fått nya ägare. Här producerar man själva sina produkter såsom nyckelringar, plånböcker, pärmar, bälten, förkläden, mobilfodral och mycket annat i kalv- och älgskinn. Man satsar på hög kvalitet och den hantverksmässiga delen är stor. Kallfeldts har också en butiksdel, som är öppen under ordinarie arbetstid. Vi blev mycket väl mottagna och guidade i fabriken. Besöket avslutades med en runda i butiken och påsarna blev många innan vi lämnade for vidare. Mer info nedan.

http://www.kallfeldt.se/

Färden fortsatte så till Strandudden, som var huvudmålet för dagen. Strandudden är ett planerat och sjönära "gated community"-boende med vacker utsikt över Vikaresjön i Nissafors. Det första huset med 9 lägenheter börjar byggas nu i sommar.
Vi fick en presentation av området och den kommande byggnationen. Projektet är mycket imponerande och intressant och många skulle nog vara intresserade av att bosätta sig här. SPF hade förberett dagens lunch, som bestod av hamburgare med diverse tillbehör. Vi kunde njuta av lunchen i vackert väder på altanen vid den färdigställda gemensamhetsanläggningen. Ett stort tack riktades till Mikael Eliasson och hans fru för den trevliga visningen, varefter hemfärden anträddes. Mer info nedan.

https://strandudden.com/

Se bildvideo här!

Text: Anita Lindgren
Bild: Henry Jönsson

2018-04-25