Länge Leve Sven-Ingvars

Referat från resa den 23 nov till Åhaga i Borås och "Länge Leve Sven-Ingvar"

  • Länge Leve Sven-Ingvars

Fredagen den 23 november åkte 50 förväntansfulla SPFare till Åhaga för att se och höra på Sven Ingvars gamla goa´ låtar med Sven Erik Magnussons son Oscar och ett handfull fantastiska musiker.

Oscar och musikerna gjorde en show på 2 timmar och 20 minuter utan paus med mycket igenkänning och några nya stämningsfulla låtar.
Några exempel på låtar som dom flesta kunde sjunga med i var: "Säg inte nej..", "Jag ringer på fredag", "Börja om från början" och som avslutning "Torparrock" med refrängen hå hå ja ja, som nästan lyfte taket i de gamla lokstallarna.

Oscar har sagt så här om att axla manteln efter sin pappa:
"Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det och samtidigt få säga ett slags 'tack för allt pappa'. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden" .

Efter en mycket trevlig kväll hördes bl.a. följande i bussen på hemvägen, "jag kunde nästan varje text, sån här musik är mycket bättre i verkligheten, vilket drag" mm.

2018-11-23
Text och bild: Hans Skoglund