Studiebesök på AJAB Smide i Håcksvik

SPF SENIORERNA TRANEMO - har varit på Företagsbesök

Första stoppet var på AJAB AB i Håcksvik. De har sedan starten för över 30 år sedan, specialiserat sig på olika former av vikportar, dörrar, grindar och trappor till industri, lantbruk och privatpersoner. Företaget AJAB AB är ett familjeföretag som drivs av bröderna Gustav och Johan Aronsson, sönerna till AJABs grundare. Genom goda kunskaper, kompetent personal och stor lyhördhet gentemot kundernas önskemål, har AJAB AB markerat sig på kartan över pålitliga leverantörer. Företaget har 34 anställda och omsätter 40 – 50 miljoner kr/år. Vi fick information om företaget av Gustav Aronsson som är företagets VD och sedan en rundvandring av båda bröderna. Vi tackade för ett intressant och givande besök.

Nästa stopp var bokat på Påarp Gård som är belägen i en idyll i natursköna Håcksvik som drivas av makarna Anders o Pernilla Mårtensson. Anders berättade att han var 6:e generationen på gården, hur den utvecklats och byggts ut. Idag erbjuds äventyrsaktiviteter, full konferensutrustning i bra lokaler, nyrenoverad restaurang, hotellövernattning, stuguthyrning och allt från en kopp kaffe på terrassen med en fantastisk utsikt till en smakfull trerättersmiddag.

Vi var 50 nöjda SPF:are som deltog under dagen och avslutade med en fantastiskt god lunch som vi alla prisade och tackade värdparet för besöket.

Här ser Du fler bilder från besöket