Studiebesök Tranemo Trädgårdstjänst och Specma

Referat från studiebesöket

  • Specma AB

SPF Seniorerna Tranemo på studiebesök hos
Tranemo Trädgårdstjänst och Specma AB

Måndagen den 28 januari 2019 var 64 st SPFare på två studiebesök hos Tranemo Trädgårdstjänst och Specma. Företagen ligger grannar på Tranemo västra industriområde så passande nog kunde vi dela upp oss i två grupper, som efter halva tiden bytte och på så sätt hade förmånen att hinna med två företag på en förmiddag.

Det var mycket intressant att höra och se om två företag som är starka ekonomiskt och som utvecklas hela tiden.

Tranemo Trägårdstjänst VD Roger Carlsson berättade att just denna snöiga måndag var över 100 enheter igång med snöröjning. Både egna och inhyrda. Företaget jobbar i huvudsak i tre kommuner; Tranemo, Borås och Ulricehamn. Det som utvecklats mest under de senaste åren är anläggningssidan med mycket gräv och schaktjobb. Företaget har ca 80 helårsarbetare och under sommarsäsongen är man ca 130 st.

Specmas platschef Susanne Sjöstedth hälsade oss välkomna till företaget, som ingår i en större koncern. I Tranemo är de 100 anställda. I huvudsak jobbar man med tillverkning av hydraullösningar för tyngre fordon mm. Några av de största kunderna är Volvo Construction Equipment och Penta. Företaget har under åren bytt namn flera gånger och vi kände igen t ex Eliasson o Lund och Eurobend.
Hos båda företagen blev vi bjudna på fika.
Efter de intressanta besöken åkte vi till Limmareds Värdshus för en god lunch och mycket trevlig gemenskap.

2019-01-29
Text och bild: Hans Skoglund

Länk till foton från besöket