2017-04-04 Linedance

Den 4 april 2017 avslutade vi vårens kurs i Linedance och har för avsikt att starta höstens kurs i september 2017.

SPF Seniorerna Toarp har sedan hösten 2009 cirkel i Linedance och vi är ca 20 deltagare varje termin. Vår ledare är certifierad instruktör, vilket är nödvändigt för att vi skall kunna gå vidare och lära oss nya danser.

Vad är då Linedance?
Linedance har dansats länge i USA men fick sitt uppsving på 70-talet. Det började i gruvorna och på skördefester som ett sätt att umgås och piffa upp vardagen. Idag har dansen spridits över hela världen och det finns tävlingar i SM, EM och VM.
Från början dansades till countrymusik men nu använder man många olika musikstilar.
Linedance är en dansform där du inte behöver någon partner. Man dansar på led, därav namnet Linedance. Den är en av de mest allsidiga dansformer som finns med steg inlånade från Klassisk, Rockn'roll, Latinamerikanskt, Hip-hop, Step m.m.

Linedance passar för alla och passar oss pensionärer väldigt bra. Du tränar kondition, benen får sig en genomkörare, du tränar minnet och koordinationen och det lär motverka benskörhet.

Varför skulle just Linedance vara bra för benstommen?
Jo, den ger allsidig stötbelastning på skelettet. Man stampar i golvet, slår i klacken, gör små hopp och olika stegkombinationer. Samtidigt är det så roligt.

Elsa Samuelsson