Postkodmiljonären 15 mars

Resa till Postkodmiljonären i Göteborgden 15/2 2022

Prick klockan 7.45 styrde Kjell Eriksson in bussen på parkeringen mitt emot kommunhuset. Där väntade redan 40 intresserade och vetgiriga pensionärer för vidare transport till Postkodmiljonärens inspelningsstudio i Gamlestaden i Göteborg. Resan dit gick alldeles utmärkt – även om Göteborg är ett kapitel för sig i dessa dagar – och vi anlände i god tid till vårt mål.

Det första som hände var att vi alla fick skriva på var sitt sekretessavtal, där vi förband oss att inte yppa någonting om vad som försiggått under inspelningen eller hur de tävlande klarat sig. Därefter serverades vi en kopp kaffe med tillhörande choklad doppat havreflarn, varefter vi informerades om vad som gällde under själva inspelningen, hur vi skulle sitta osv.

På plats på publikläktaren undervisades vi så i konsten att applådera på ett korrekt sätt, Rickard Sjöberg kom in och småpratade lite med oss och blev därefter fotograferad ihop med programmets tävlande, ”Stjärnorna” tog plats vid sitt eget bord, och inspelningen tog sin början. Programledaren hälsades med dånande applåder liksom också tävlanden och cirkusen kunde börja.

 När det första programmet spelats in, bjöds vi än en gång på kaffe och så fick vi byta till en annan plats – det skulle väl inte märkas att det var samma publik två dagar efter varandra. Även den inspelningen avlöpte planenligt, och efter väl förrättat värv lämnade vi Gamlestaden och for till Hills Golfklubb, där vi skulle äta lunch.

I förväg hade vi fått välja mellan kötträtt och fiskrätt, och alla var synnerligen nöjda med vad de serverats. Väldigt god mat, tycktes det allmänt. I slutet av måltiden kom så klubbens VD in och berättade en stund om golfklubben, hur den utvecklats och vilka framtidsplanerna var, Ett uppskattat inslag i vår resa. Alla pensionärer fick också, som en souvenir från golfklubben, var sin greenlagare, vilket möjligen fick icke-golfare att klia sig en smula i huvudet.

Mätta och belåtna rattade Kjell oss tillbaka till Svenljunga, och under resans gång tackade Margareta Kjell för förträffligt körande och oss deltagare för att vi velat följa med. Det hela avslutades med att Leif Barsenholt tackade resekommittén för dess utmärkta arrangemang även denna gång. / Ingegerd Barsenholt.

Länk till bilder