Månadsträff 11 maj

Örsåsgården onsdagen den 11 maj 17,00 2022.

Denna kväll var vi 73 medlemmar som kommit för att träffas. Ordförande Peter hälsade oss och 2 nya medlemmar välkomna. Vi är i nuläget 500 medlemmar. Han påminde om SPF Seniorerna Södra Älvsborgs Distriktsmästerskap i golf den 2 juni på Marks Golfklubb. Den 9 juni har vi en egen politikerutfrågning på Teaterbiografen, annonsering kommer längre fram. Peter efterlyste om det finns några som kan hjälpa till som Funktionärer på Super Motorweekenden den 21 maj. Hör av er till Peter i så fall.

Christina från Friskvårdsgruppen informerade om aktiviteterna under folkhälsoveckan 16-20 maj. Den 16 tipspromenad vid Holsljunga Camping och den 18 Cykeltur. Information finns på Hemsidan och i BT, samt att lådan för våra Motionslappar finns på ICA tom 13 maj.

Kerstin från KPR redogjorde för vad som avhandlades vid senaste mötet. Bl.a om att det är problem i äldrevården när det gäller personalbrist inför semesterperioderna. Hon informerade också att det kommer en studiecirkel till Hösten som heter Sundare Liv tillsammans med Studieförbundet. Rekrytering av ny Socialchef är ute nu. Protokollet finns att läsa på vår Hemsida

Margareta från Resekommittén flaggade för Sommaraktiviteten den 15 juni på Sandsjöns Festplats. Annons kommer i BT och finns på Hemsidan.

Efter detta serverades vi utsökta tunnbrödsrullar och kaffe med kaka, som alltid vid trevligt dukade bord, som Kaffekommittén ordnat.

Då var det dags för kvällens höjdpunkt när Therese Karlsson Sjukhusdiakon från Södra Älvsborgs sjukhus i Borås berättar med inlevelse om sitt tunga men viktiga arbete i den stora sorgen som många har, men också glädjen i arbetet. Therese sprider en stor känsla av medmänsklighet och värme omkring sig som ingjuter trygghet och förtroende. Det är egenskaper som passar bra i hennes yrke som diakon. En mycket intressant och underhållande föreläsning som uppskattades mycket av kvällens besökare.

Träffen avslutades med dragning av lotterierna och alla gick hem nöjda och belåtna.

Inga-Britt Högberg /Text och Foto

Länk till foton