Resa till Polen (6 övernattningar)

Fre 13 - 19 september (6 övernattningar)

SPF, Tranemo, Östra Kind och Västra Kind
Gemensam resa till Polen med spännande historia
Följ med och besök några av Polens mest intressanta och historiska städer. Under andra världskriget blev huvudstaden Warszawa näst intill jämnad med marken medan Krakóws bebyggelse skonades. Städerna besöks årligen av miljontals turister

7 dagar, hösten 2019.
Avresa fredagen13 september och åter torsdagen den 19:e september
Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · stadsrundturer i Warszawa och Kraków · inträde till Auschwitz ·inträde till saltgruvan Wielicka, svensktalande reseledare med på hela resan.
Dag 1. Hemorten – Szczecin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Szczecin och Hotel Panorama som vi beräknas nå runt 20.30. Hotellet ligger i ett lugnt område söder om staden. Vi äter gemensam middag vid ankomst.
Dag 2. Szczecin – Toruń – Warszawa
Frukost och tidig avresa mot Warszawa. Resvägen går genom polska landsbygden, förbi mindre byar och städer. Vid lunchtid kommer vi till Kopernikus födelsestad, den gamla korsriddarstaden Toruń. Här stannar vi för lunch. Därefter åker vi vidare till Warszawa som vi når framåt sen eftermiddag. Vi bor på lyxiga och centrala Sofitel Warsaw Victoria. Middag på kvällen.
Dag 3. Warszawa
Frukost och rundtur i Warszawa med lokalguide. Vi besöker bland annat Łazienki-parken och gamla stan. Rundturen avslutas nära gamla stadens torg där det blir tid för lunch på egen hand. På eftermiddagen är det fri tid och man har möjlighet att stanna i gamla stan alternativt gå och shoppa i något av de moderna shoppingcentren. På kvällen samlas vi för gemensam middag.
Dag 4. Warszawa – Auschwitz – Kraków
Frukost och avresa mot Kraków. Under eftermiddagen når vi Auschwitz där vi får en guidad tur med lokalguide. Vi ser både Auschwitz och närliggande Birkenau. Besöket tar cirka tre timmar och är en skrämmande men lärorik upplevelse. Därefter fortsätter vi till Kraków där vi checkar in på centrala Hotel Wyspianski. Middag på kvällen.
Dag 5. Kraków
Frukost och därefter gör vi en stadsvandring till fots med lokalguide. Vi ser bland annat gamla stan, Mariakyrkan, den medeltida tyghallen och kungaslottet Wawel. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.
Dag 6. Utflykt Wieliczka, Kraków – Berlin
Frukost serveras från 06.30. Avresa 07.25 till saltgruvan Wieliczka söder om Kraków. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och är med på Unescos världsarvslista. Här får vi en guidad rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Därefter reser vi mot Berlin. På vägen passerar vi bland annat Katowice, Wrocłav och Cottbus. Vi övernattar i utkanten av Berlin. Middag på kvällen.
Dag 7. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel.

Researrangör Rolfs Flyg och Buss Pris 6.230:-
Det blir två bussar, 50+50 personer, vid bokning före den 1 mars. Om vi inte fyller bussen själva så utökar resebyrån antalet resande med egna bokningar.
Vi tar in anmälningar som sedan faktureras av Rolfs Flyg och Buss som deras egna resor. SPF behöver alltså inte ta någon ekonomisk risk.
Vid möte med resekommittéerna för SPF Tranemo, Västra Kind och Östra Kind så gjordes uppdelning av antal deltagare enligt följande: Tranemo 25 st, Västra Kind 13 st, Östra Kind 12 st. Om man inte fyller sin "kvot" och andra har fler anmälningar så ordnar vi detta när anmälningstiden börjar gå ut.
Anmälan till Laila senast 1 mars

Laila Andersson e-mail: mersebolaila@gmail.com
Tel. 0321-631 32, mobil 070-614 62 46