SPF-mötet på Hjälmå

SPF Seniorerna Östra Kind träffades i på Hjälmå i Dalstorp den 8 oktober 2019.

Det var 75 personer från SPF Östra Kind som kom för att lyssna på några från Ljungsarpsrevyn den 8 oktober på Hjälmå i Dalstorp. Det var dessutom ca 20 boende på Hjälmå som fick lyckan att lyssna på Eva Bjelke, Eva Nelson Edgren och Märta Johansson när de spelade teater och sjöng. Det blev många och långa skratt och applåderna efter varje nummer fyllde den fullsatta matsalen. De tre från Ljungsarpsrevyn var fantastiskt bra. Synd bara att det tog slut så fort. Vi kunde ha lyssnat på dem tills det var läggdags. De var fantastiskt duktiga. Ronny Edgren avtackade dem med var sin chokladlåda.

Efterlängtat var också kaffe med hembakade bullar och två sorters kakor. Stort tack till bagerskan för detta goda och som alltid på Hjälmå gott kaffe därtill.

Så anmälde Ronny att han fått studiematerial från förbundet. Han tar tacksamt emot förslag på olika studiecirklar. Detta är ju ett bra sätt för oss äldre att komma ut och göra nya bekantskaper.

Ronny berättade också att en nyhet i år är att på julfesten den 4 december blir det inte julgröt och lucia. I stället har Limmareds värdshus lovat att göra ett julbord åt oss och anmälningslistor gick ut till de närvarande. Det visade sig att intresset var stort och de flesta skrev på listan direkt. Kostnad per person beräknas till ca. 150 kronor, varav föreningen bjuder på 50 kronor. Varje deltagande betalar således 100 kronor.

Eftermiddagen avslutades med lottdragning varefter vi, som vanligt, sjöng vår nationalsång.

Nästa träff blir den 13 november i Ljungsarps bygdegård kl. 16.00, då Kenneth Holmström sjunger och spelar.