Referat från Julfesten 9 december

Julfest med Sparrebandet 2018-12-09!


Söndagen den 9 dec strömmade 205 medlemmar in i skolans matsal för att delta i SPF:s julfest. På vägen in delades det ut en lott till var och en och senare kunde de som hade lott nr 1-100 hämta ut broddar som Bollebygds Kommun hade sponsrat med.


Inte nog med det stora antalet gäster, kvällen inleddes med skönsång från Bollebygds Lucia med deltagare från olika orter och sen fylldes scenen med en 15 man stark storbandsorkester, nämligen Sparrebandet från Borås. De har besökt oss en gång tidigare och det var ett nöje att ha dem tillbaka igen. Lågmäld musik spelades medan alla gäster tog plats vid borden och när alla väl fått en plats började underhållningen på riktigt. Under en dryg halvtimma fick vi höra många gamla godingar och evergreens, varvat med roliga historier från Ruben. Hans sätt att berätta historier på sitt lite stillsamma sätt rev ner mycket skratt och applåder. Eller vad sägs om mannen som bodde ensam i sitt stora hus, vars kompis frågade om det inte är väldigt ensamt och tråkigt att bo där alldeles för sig själv. Han svarade att "Nej, det går så bra så. Jag har två systrar som kommer och hjälper mig med städning och matlagning och sköter om mig på alla sätt och vis." "Jamen det är väl ändå inte detsamma, att ha sina systrar hos sig", invände vännen. "Nja, nu är det ju så att de inte är MINA systrar", fick han till svar.


Så var det då dags att ställa sig i kön till julbordet, eller snarare julborden, som var uppdukade i köket – ett bord för kall mat och ett för varm mat. Vid den varma maten stod själve kocken, Dan Gabrielsson och hälsade välkommen. Allt flöt på fint, även om det förstås tog lite tid innan alla hade fått mat på tallriken.


Innan underhållningen fortsatte tog Erna Karlsson mikrofonen och påpekade än en gång hur viktigt det är att medlemmarna meddelar om de har bytt telefonnummer eller kanske inte längre har en fast telefon utan bara mobilnummer. Mycket onödig tid går åt för henne om hon inte har rätt telefonnummer ifall hon behöver ta kontakt när det gäller resorna.


Efter maten fortsatte underhållningen medan kaffet avnjöts och det blev åter mycket örongodis. Nästa punkt på programmet var att några medlemmar som har gått kursen i linedance hade en liten uppvisning tillsammans med sina dansledare Kerstin, Ulla och Lisbeth. Tyvärr kunde dansen inte ske på scenen eftersom den helt och hållet upptogs av storbandsorkestern med alla sina instrument. Det var därför lite svårt för alla att kunna se uppträdandet. Men det var i alla fall ett litet smakprov på det vi lärt oss och förhoppningsvis kan det inspirera fler att komma och dansa för det är jätteroligt.


Så tog julklappsutdelningen vid och efter detta intog styrelsemedlemmar och mötes- värdar scenen och önskade sjungande en god jul och gott nytt år till alla innan taffeln bröts.
Till er som inte kunde vara med önskar jag här en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
Rosey