Referat från tävlingen i Rångedala 11 januari

Uppdaterades: 16 januari 2019

Bollebygds SPF-lag tävlade mot fyra lag i frågesport (11/1 2019)

Nu var det dags igen för den årligen återkommande tävlingen i frågesport, hjärnkoll, mellan alla SPF-föreningar i riket. Ett 20-tal medlemmar samlades på fredagsmorgonen på torget för att samåka till Rångedala. Dimman låg kompakt över nejden medan dimman i våra sömndruckna hjärnor långsamt lättade när vi närmade oss valplatsen, den inbjudande hembygdsgården i Rångedala.

Tävlingen hade samlat nära hundra entusiastiska personer från fem spf-föreningar, förutom Bollebygd, Borås-3, Horred, Rångedala och Toarp. Vi från Bollebygd hade stora förväntningar på vårt lag som bestod av Margareta Bollgård, Lars Kullgraf och Elvy Wärnå. Skulle det gå bättre än året innan då Horred vann och Bollebygd kom på delad tredje plats? Det började lite tveksamt! Vårt lag visste inte vad klosterön i Ladoga heter (Valamo!) men det gjorde nog ingen i hejaklacken heller! Men de klarade ett antal andra svåra frågor, t ex på vilken skala man mäter jordbävningars magnitud (Richterskalan!).

Vi i hejaklacken gjorde allt vi kunde för att driva på laget genom att skandera: "Heja Bollebygd, vi är laget! Vi kan inte tappa taget! Nu gäller det att vara fräck och i de andra sätta skräck"! Trots det fick Bollebygd se sig besegrat av tre paranta damer från Horred, alltså samma resultat som förra året. Men vi var ändå nöjda med vår förmiddag i vackra Horred. Det hade varit både spännande och roligt. Frågesport är ju när allt kommer omkring bara en lek! Och man kan ju inte vinna varje gång. Nästa år kommer vi igen!


Mats Friberg (ledde hejaklacken)

Publicerades: 16 januari 2019 Uppdaterades: 16 januari 2019