SPF seniorernas historia sen 30 år

Till jubileumsfesten hade Åke Brask skrivit ner SPF seniorerna Bollebygds historia som nu finns att läsa nedan.

  • Åke Brask

SPF SENIORERNA BOLLEBYGD

Firar 30-årsjubileum

Många medlemmar har lagt ner mycket arbete i styrelser och i vår förening under 30 år som har gått. Utan er alla så hade vi inte haft en så stor mängd sammankomster, resor och aktiviteter.

När vi nu firar vårt 30-årsjubileum kan vi glädja oss åt en mycket god tillväxtökning av medlemmar och vi tillhör de allra bästa föreningarna i landet i det avseendet och fått omnämnande i många olika sammanhang. Vi har fått flera priser och gratifikationer från förbundet och distriktet och får förfrågningar om vårt recept för dessa framgångar. En del av svaret är väl att vi är glada och positiva människor som vill ha trevlig samvaro med varierande underhållning, upplevelser och resor, samt lättsamma och trivsamma träffar. Våra boulespelare är mycket framgångsrika och även inom golf har vi duktiga medlemmar. De hjälper naturligtvis till att sprida vår förenings namn vidare. Resor och utflykter har ökat i antal och längre resor över flera dygn blir snabbt fullbokade.

Under de senaste 5 åren har vi ökat i medlemsantal från 317 till 461. Det är naturligtvis mycket glädjande när det för andra föreningar i stället går bakåt. Och ökningen fortsätter även detta år, redan nu 2018-04-27, är vi 473 medlemmar. Vårt stora problem är att det i kommunen inte finns någon lämplig lokal där vi får plats.

Vi hoppas att vi även fortsättningsvis kan träffas under trevliga förhållanden, umgås, ha ett bra liv och ta vara på varandra. Våra träffar, cirklar, resor m.m. skänker stora möjligheter till en meningsfull tillvaro. Vi skulle gärna se att fler framställer önskemål om aktiviteter som kan vara intressanta. Vår förhoppning är att kommande år ska bli lika lyckosamma som hittills.

30-årsfesten äger rum i Bollebygdsskolans matsal den 5 maj kl 17. Vi serveras festmåltid, musikunderhållning, m.m. Det blir säkert en kväll att minnas.

Sammanställning av Åke Brask i april 2018

SPF SENIORERNA BOLLEBYGD
Återblickar under 30 år

Den 24 maj 1988 startade en samling damer och herrar en SPF-avdelning i Bollebygd. Ett första steg var att bilda en interimsstyrelse som kom att bestå av följande personer:
P-O Aspestrand, Gesebol, Ordförande och sammankallande
Bertil Lundqvist, Bollebygd, Vice ordförande
Bertil Svensson, Bollebygd, Kassör
Anna-Greta Florén, Bollebygd, Sekreterare
Lisa Odegren, Gesebol

Det var ett bra första år. Medlemsantalet blev 49 stycken. Man hann med mycket. Man åkte till Hid och dansade och hade kräftkalas i Gesebol tillsammans med Bredaredsborna.

År 1989 betalade man en medlemsavgift på 40 kr. och fick tidningen Veteranen. Detta år bytte ordförande och vice ordförande plats. Vid varje möte fick några stå för fikat. Vårutflykten gick till Härskogen och Nedflo, där man hörde göken. Förbundet fyllde 50 år med fest på Liseberg. Medlemsantalet var 61 stycken.

År 1990 var styrelsen densamma. Man såg Vita Hästen i Borås och gjorde en bussresa till skånska slott. I Hindås hade SPF Bollebygden värdskapet för distriktsmötet. 177 personer bjöds på kaffe med landgång, musikunderhållning och lotteri. Logdans i Bredared var populärt. En bordsflagga för bra ökning av medlemsantalet fick man detta år.

År 1991. Medlemsantalet var nu 77 stycken. En tur till Fredrikshamn blev det och Erling ledde gökottan i maj. Douglas visade Äskhults by.

År 1992. Nu blev man 85 medlemmar och avgiften var 60 kr. Detta år åkte man till Finland i dagarna tre. En Hallandsresa blev det och då åt man god mat på Getteröns restaurang. Man var på teater och såg "Herrn går på jakt". Luciafesten var i Gesebols bygdegård. Elever från Örelundsskolan stod för programmet.

År 1993 firade 74 glada SPF-are 5-årsjubileum på Hulta herrgård. Värdar var
Anna-Greta Florén och P-O Aspestrand. Bertil Lundqvist höll tal och en god buffé serverades. Senare serverades kaffe med tårta. Mr Berger underhöll och spelade dansmusik. Men herrarna var dåliga på att dansa, kanske vådan av för god mat.

År 1994. Under våren kom Mats Segerblom och kåserade och bröderna Petrelius underhöll med sång och musik. Gökottan hölls vid Nedflo Sköldmöns stugor. Sommaren var den varmaste och torraste i mannaminne. Under hösten fick man information om Bollebygd som egen kommun. Ingvar Gustavsson och Lennart Henning underhöll på månadsmöten. Luciafesten var i Gesebols bygdegård.

År 1995. Kommunchef Gudrun Ohlsson talade om Bollebygds nya kommun. Medlemsavgiften höjdes till 100 kr. Studiebesök till Flügger, Edins vatten, Alfredssons offset gjordes om man reste med buss till Gårdarna runt sjön och till Göteborg - Lödöse. Gökottan var i Älgtjärn och Luciafesten i Gesebol.

År 1996. Vice ordförande P-O Aspestrand hälsade 3 nya medlemmar till årets första möte. På Bollegården kunde man nu spela curling. Vårens utfärd gick till Dalsland. Dan Waern läste dikter, våravslutning i Hembygdsparken. Man åkte till Herrljunga cider, Åsle Tå och dansade i Wernergården. Dannikepojkarna underhöll och det var årets höjdare. Luciafest i Gesebol.

År 1997 startade en slöjdkurs. Till marsmötet kom 72 personer och det var rekord. Åke Caarp, Björn Arnell och Stig Svensson underhöll på månadsmöten. Utfärd till Uno Axelsson i Gravryd och Julanders bagarstuga där Åke Persson sjöng. Så Mu kvartetten sjöng och P O Rosengren kåserade om Himalajas bergstrakter.

År 1998. Britta Andersson berättade spökhistorier, många ville ha sällskap hem. Anna-Greta Florén ville sluta som sekreterare med stannade kvar. Bertil Lundqvist firade 10 år som ordförande. 10-årsjubiléet firades på Hulta herrgård. Leif Thorell underhöll i april. I protokollet stod det: "han kan sjunga och spela och inte minst prata". Vårresan gick till Bohuslän och studiebesöket till Volvo och Blå tåget. Lucia i Gesebol även i år.

År 1999. Uno Johansson visade ett vackert bildspel, gökotta i Älgtjärn och en resa till Minijärnvägen denna vår. Under hösten underhöll spelmän från Floda och bröderna Petrelius. Bollebygds lucia kom till julfesten.

År 2000. På årsmötet avtackades Anna-Greta Florén efter 12 år som sekreterare och tilldelades hedersmedlemsskap. Musikunderhållning av Bertil Svensson, Anders Häggmark samt Elisabet och Sven-Erik Skattäng. Vidare visade Ann-Marie Lind bilder från Egypten och Torsten Norrfjärd berättade om resor i Holland och Belgien.
Läsecirkeln studerade Värmland. I november bjöd vi in avdelning Björken. Då hade vi långväga besök av Jurij Alexander från S:t Petersburg. Han sjöng och spelade och Borsjtj (rysk rödbetssoppa) serverades. Till julfesten kom Björketorps lucia.

År 2001 bjöd våren på teater av Stofilerna och underhållning av trubaduren Be Da. Jim Turesson höll en intressant föreläsning om Positivt tänkande. Gökotta i Älgtjärn och besök i hembygdsparken under våren följt av en resa i Västergötland med besök på Falbygdens ost, Dahlenmuséet, Basta kvarn. Under hösten underhöll Lilian Skatteberg och Bernt Carlsson som sjöng, spelade och berättade käcka vitsar. Björn Andreasson visade bilder från Nordamerika. Julfest med lucia och tomte.

År 2002. Månadsmötena bjöd på musikunderhållning av Stig Jönsson, Klas Westerdal, Leif Thorell och Ingvar Otterström. Kafékören kom i maj och folkhälsosamordnare Gertud Olsson föreläste. Läsecirkeln hade läst om Småland och avslutades med en resa till Astrid Lindgrens trakter i Vimmerby. Bertil Varel visade ett bildspel från Nepal. Sedvanlig julfest med besök av Lucia och tomten.

År 2003. Detta år köper föreningen en kopiator. Vårfesten i Rävlanda bjöd på en musikalisk resa med Karl-Oskar och Kristina. Åke Caarp kom på besök i full uniform, Insjötoner spelade och Laila Märs introducerade linedans. Gösta Karlsson sjöng Evert Taube. På höstfest tillsammans med avdelningen Björken, fick vi lyssna till ett kåseri av Jim Turesson. Året avslutades med besök av Lucia och tomten.

År 2004. Musikunderhållning av musikerna BB och Gesebols Stompers. Kommunchef Lennie Johansson informerade om kommunen. Vårfest i Hindås med wienermusik och mannekänguppvisning. Vårutfärd till Bohuslän. Sillsexa under hösten. Jan Stenberg visar bilder och berättar om fåglar. Till julfesten bjöd vi in avdelning Björken och då fick vi skratta tillsammans med Fibrotanterna som stod för underhållningen.

År 2005. På årsmötet framkom det att Bertil Lundqvist ville sluta som ordförande och Olle Palmborg som vice ordförande. Läget var bekymmersamt, men bägge stannade kvar i styrelsen. Olle Palmborg tackade Bertil Lundqvist för allt arbete som han har lagt ner som ordförande i 16 år och utsåg honom till hedersmedlem i föreningen. Anders Backman föreläste mycket intressant om Polarexpedition 04. Hans Löfgren berättade att det är viktigt att vara optimist och samma tema hade Olle Blomqvist. Vi började med boule och gjorde en båtutfärd med Svanen på Öresjö. Seppo Rapinoja visade bilder från Röda Havet, intressant och vackert. På julfesten trollade Conny Ray för oss.

År 2006. Detta år blev Göran Appelkvist ordförande i föreningen. I mars hade vi bjudit in vännerna i Rävlanda-Hindås. Då bjöd vi på underhållning av två proffsiga musiker Lars-Erik och Johan Frendberg. Vi startade kurser i mobilanvändning och datakurs. Nu spelade vi boule och började med kaffe och våfflor på måndagar. Musikunderhållning även av Artur Eriksson, Jan Blomgren och Leif Thorell. Sedvanlig julfest med Lucia.

År 2007. Våren bjöd på musikunderhållning av Egon Högberg, Erik Rundgren, Artur och Vanja Eriksson. Rysk afton hade vi med Jurij Alexander. Fibrotanterna lockade till många skratt. Ett intressant levnadsöde fick vi del av när P K Mahanandia berättade om sitt liv. Han cyklade från Indien till Borås för kärlekens skull. Vi gjorde besök på Ambulanscentralen och beundrade påskliljorna i Sjötofta. Under hösten firade vi Merafta tillsammans med avdelning Björken. Våren 07 var vi bjudna på vårfest hos dom. Musikunderhållning av Maj-Britt Dahlen och Gurli Erlandsson samt Ralphs duo. På julfesten fick vi lyssna till barn från Töllsjö som sjöng Astrid Lindgren-visor. Dessutom hade vi besök av Lucia och så fick vi varsin julklapp.

År 2008. Detta år firade vi 20-årsjubileum i Gesebols Bygdegård med festmåltid och tal, sång och musik. Resor gjordes till Falköping, Skara, Lilla Brattön, Limmared och till julmarknaden i Kiel. Den 9 juni hade vi sillsexa i scoutlokalen. Den 1 september gästades vi av Leif "Loket" Ohlsson och Åke Brask serverade 130 pitepaltar som omväxling till förplägnad. Under hösten hade vi "Merafta" och en pubafton med information om hjärt- och lungräddning. Under året hade vi en cirkel om Mölndal, vilken följdes upp med en resa. Aktiviteter i övrigt var bokcirkel, gymnastik, promenader, boule, m.m. Vid julfesten med lucia underhöll även Sabina Henriksson och Julia Frölich.

År 2009. Flera utfärder har gjorts till bl.a. Ekelunds i Horred, Göteborgs Konserthus, Industrimuseum i Gnosjö, Anten-Gräfsnäs och Göteborgsoperan. I juni genomfördes en 4-dagarsresa till Bornholm som uppföljning på en studiecirkel om Bornholm. Oktober var många med på en kryssning till Åland. Den 11 juni hade vi den sedvanliga sillsexan och månadsmötena fylldes med kåserier och musik av flera olika gästartister. Året avslutades som vanligt med julfest och lucia. Förutom cirkeln om Bornholm har vi haft bokcirkel, gymnastik, datakurs, boule, frågetävlingar, m.m. 194 medlemmar vid årets slut.

År 2010. Bland resor och utflykter kan vi nämna Ullared, Sexdrega, Hönö, Öckerö, Borås Tapetfabrik, Radio 7, Flügger. Med båt har vi också åkt Hisingen runt, en kryssning till Åland i oktober, samt en 3-dagars resa till Gdynia och Gdansk i Polen. I juli genomfördes en resa till Dan Andersson-veckan i Dalarna och som föregåtts av en cirkel i ämnet. Vid månadsmötena har vi njutit av underhållning med Seppo Rapinoja som talade om Galapagos, musik av Götz Kalas, Smedpojkarna, Ralph Arnestig, Artur Eriksson, Jan Blomgren, m.fl. Sillsexan den 16 juni var välbesökt och den 1 november hade vi Irländsk afton med underhållning av The Gubbliners. Cirklar, datakurser, gymnastik, boule, frågesporter och spel har fortsatt under året.

År 2011. Under vårens månadsmöten fick vi musikunderhållning av "Nat King Cole", Götz Kalas och kåserier av Bo Carlsson och Gerd & Bertil Tunje som berättade om en resa i Nya Zeeland. Den 7 mars blev årets höjdpunkt när vi gästades av Lena Maria Klingvall (känd från TV-programmet "Här är ditt liv") och som samlade 150 medlemmar. Höstens pubafton blev "Bayersk afton" med Jan Blomgren. Vi gästades även av Ukuleleklubben från Göteborg, Mari Arturén som framförde Edith Piaf och året avslutades med julfest och Lucia som vanligt och då deltog 135 medlemmar. Vid en resa till Falkenbergsrevyn fyllde vi en hel buss och i mars reste vi runt i Falköping, besökte bl.a. Gäsene ost, Cesarstugan, Herrljunga Cider, m.m. Årets kryssning till Åland genomfördes 17-18 maj och i augusti reste vi till Vinga. I september gjorde vi en 2-dagarstur till Ven, Kivik, Simrishamn, m.m. I Gula Huset fortsatte cirklar och kåserier. En populär cirkel med rubriken "Innan det faller i glömska" startades och vi började med datacafé. Gymnastik, boule, m.m. fortsatte som vanligt. Vi har nu 268 medlemmar.

År 2012. Vårens resor gick till Falkenbergsrevyn, Gränna, m.m., hemlig resa till Göteborg och Aeroseum. En kryssning till Åland med Birka Paradis skedde den 24-25 april med 59 deltagare. Hösten präglades av teaterresor med bl.a. en teaterresa till Helsingfors och "Kristina från Duvemåla". November genomfördes en hemlig resa till Borås med besök bl.a. på Ellos i Viared. Vid de välbesökta månadsmötena fick vi underhållning av Rolf Nilsson, Laggarstig, Susanne Pettersson, Birgitta Fernström och Seppo Rapinoja som berättade om Argentina. Vid sillsexan den 18 juni deltog 110 medlemmar. Höstens möten började med svängig underhållning av "Hill Blues Unit":s 6-mannaorkester och fortsatte sedan med Italiensk afton med Ralph Arnestig, Götz Kalas och julfesten (som samlade 134 deltagare) med lucia och Göte Isaksson, m.fl. I Gula Huset fortsatte spel och cirklar. Nytt blev stick-café, silverkurs och cirkel i digitala bilder. Föreningens medlemmar har under året varit väldigt framgångsrika i bl.a. boule och med ett lag som segrat i Riksmästerskapet.

År 2013. Under året har underhållning framförts på månadsmöten av bl.a. fotograf Kurt Berglund, Conny Brodin, Monica Robertsson, med flera. Den 4 maj firades 25-årsjubileum med middag i Rävlanda föreningsgård och den 6 juni hade vi vår sillsexa. Den 2 december dukades det uppskattade julbordet upp och vi gästades av Bollebygds luciatåg. För underhållningen då svarade Johan och Lars Erik Frendberg. Årets resor gick bl.a. till Falkenbergsrevyn, Kinnekulle, Skövde (Sound of music), samt en 4-dagarsresa till Berlin. Kurser och cirklar med gymnastik, boule, silverslöjd, stickcafé, läsecirkel och datakurs.

År 2014. Bland många uppskattade inslag på våra månadsmöten kan nämnas Lena och Jan Öjler, Harald Treutiger och Ingmari Dalin, P K Mahanandia som berättade om Indien och sin resa till Sverige, Jan Stenberg som föreläste om fåglar samt 2 gånger Ungersk afton. Sillsexa som vanligt i juni och den sedvanliga julfesten den 1 december med besök av Bollebygds luciatrupp och underhållning av det musikaliska underbarnet Julia Frölich. 174 medlemmar deltog. Bland årets resor kan nämnas Falkenbergsrevyn, kryssning till Åland, Dalslands kanal, emigranternas hus i Göteborg samt Limmared, Gnosjö och Isaberg. Även en teaterresa till Borås och Vita Hästen på Sagateatern. Under året har bedrivits läsecirkel, stickcafé, berättarkväll, skrivargrupp och kurs i silverslöjd. Övriga aktiviteter såsom olika spel, gymnastik, boule och promenader har också skett under året. Göran Appelkvist och Björg Appelkvist tilldelades hedersmedlemskap för mycket förtjänstfulla insatser för föreningen under många år.

År 2015. Underhållningen på månadsmöten har varierat, men kan nämna Henry Augustsson som spelade gitarr och sjöng samt berättade västgötahistorier, Margareta Söderström kåserade om sin far Västgöta-Bengtsson och Francesco Kovac som berättade om sin mångåriga fångenskap i Sibirien. Vid sillsexan den 1 juni underhöll Spelmanslaget Kafferast och den 2 november underhöll Lars-Eric och Johan Frendberg med melodier från Evert Taube till Elvis Presley. Mycket uppskattat. Vid julfesten den 6 december, med 199 medlemmar, underhöll bl.a. Erland Hagegård. Resor det här året gick bl.a. till Falkenbergsteatern, Konsert med Sven-Bertil Taube på Bäckängsgymnasiet, Gekås i Ullared, Ryttmästarbostället i Skövde, Volvos provbana i Hällered, Lorensbergsteatern i Göteborg, musikalen Oliver på Sagateatern i Borås m.fl. I maj genomförde vi en 9-dagarsresa till Ungern. Bland övriga aktiviteter kan nämnas olika spel, boule, promenader, gym, m.m. I mars bildades en gymförening tillsammans med PRO och ett tremannalag från vår förening deltog i en veteranvetartävling i Rångedala. Förutom de cirklar som återkommer har tillkommit en data/fotocirkel, en historiecirkel, svampkurs och linedance.

År 2016. Föreningens namn ändras från SPF Bollebygden till SPF Seniorerna Bollebygd. Vid underhållningen på månadsmöten fick vi bl.a. lyssna på Christer Falk som visade bilder, Preoria Jazzband, Kubbarna, Kurt och Douglas och Lennart Palm med melodikryss. Vid sillsexan den 13 juni spelade 9-mannabandet Metrokvintetten. Far och son Frendberg underhöll vid julfesten (närvarande 188 medlemmar) den 4 december då även Bollebygds luciatrupp medverkade. Förutom Falkenbergsrevyn gjordes teaterresor till Borås stadsteater, Sagateatern, Gunnebo, Lorensbergsteatern. Resor också till Äskhults by, Kobergs slott, Kvarnbyns Handpappersbruk, Ringhals samt en båttur på Lygnern. Den 2-8 maj reste vi med buss Östersjön runt. Regelbundet aktiviteter med gym, boule, promenader, veteranfrågesport, m.m. Bland de återkommande cirklarna tillkommer en om klimatet, tillväxten och framtiden. Lars-Rune Hansson deltar i utbildning för den nya hemsida som ska börja användas.

År 2017. Underhållare under månadsmöten har bl.a. varit Christer Falk, Idol-Erik, Sparrebandet, Götz Kalas, utrikeskorrespondent Lisa Carlsson, Kenneth Holmström, bandet "The young ones". Vid sillsexan den 12 juni (176 deltagare) deltog Ralph Arnestig med sång och gitarr och vid julfesten den 3 december (193 deltagare) Showgruppen Uniqum. Resor gick till bl.a. Falkenbergsrevyn, "Macken med Galenskaparna", "En Skovel Povel" på Sagateatern, besök hos Lena-Maria Klingvall och John Bauer-utställningen i Jönköping, historieresa "Svea Rikes vagga" till Skara, Väröbruk, m.m. Även till Gunnebo slottsteater, runt i Markbygden, Ikea museum och Borås Stadsteater med "Singing in the rain". Den 24-29 april åkte vi bussresa till Holland och tittade på bl.a. blommor. Spel och andra aktiviteter har flyttat till lokaler i biblioteket eftersom kommunen behövde Gula Huset. Som vanligt fortsatte cirklarna stickcafé, silverslöjd, linedance, Svensk- och världshistoria och en datacirkel i Excel påbörjades.

Många kurser och cirklar har genomförts under åren. Samarbetet med Vuxenskolan har varit gott. Vi vill framföra ett stort T A C K för inspiration och ekonomisk stöttning.

Sammanställt av Åke Brask april 2018

 

SPF SENIORERNA BOLLEBYGD

Föreningen bildades den 24 maj 1988.

Styrelser de första 30 åren.
Styrelse 1988
Ordförande P.O. Aspestrand
Vice ordförande Bertil Lundqvist
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Bertil Svensson
Övr. ledamöter Lisa Odegren
Suppleanter

Antal medlemmar 49

1989
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Bertil Svensson
Övr. ledamöter Inga-Greta Moberg
Suppleanter

Antal medlemmar 61

1990
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Bertil Svensson
Övr. Ledamöter Inga-Greta Moberg
Suppleanter Svea Andersson, Douglas Calvert

Antal medlemmar 61

1991
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Bertil Svensson
Övr. ledamöter Inga-Greta Moberg
Suppleanter Svea Andersson, Douglas Calvert

Antal medlemmar 77

1992
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Bertil Svensson
Vice sekreterare Astrid Garthman
Suppleanter Svea Andersson, Douglas Calvert

Antal medlemmar 85

1993
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Bertil Svensson
Vice sekreterare Astrid Garthman
Suppleanter Douglas Calvert, Elsa Andersson

Antal medlemmar 85

1994
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Rolf Linusson
Vice sekreterare Astrid Garthman
Suppleanter Douglas Calvert, Elsa Andersson

Antal medlemmar 94

1995
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Rolf Linusson
Vice sekreterare Astrid Garthman
Suppleanter Elsa Andersson, Else-Britt Nilsson

Antal medlemmar 94

1996
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Rolf Linusson
Vice sekreterare Astrid Garthman
Suppleanter Else-Britt Nilsson, P.O. Lewerth

Antal medlemmar 101

1997
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Johan Johansson
Vice sekreterare Rolf Linusson
Suppleanter Else-Britt Nilsson, P.O. Lewerth

Antal medlemmar 104

1998
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Johan Johansson
Vice sekreterare Rolf Linusson
Suppleanter Else-Britt Nilsson, P.O. Lewerth

Antal medlemmar 104

1999
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Annagreta Florén
Kassör Johan Johansson
Vice sekreterare Rolf Linusson
Suppleanter Else-Britt Nilsson, P.O. Lewerth

Antal medlemmar 108

2000
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Rolf Linusson
Kassör Gerd Sandebert
Övr. Ledamot Else-Britt Nilsson
Suppleanter Allan Nilsson, P.O. Lewerth

Antal medlemmar 108 Annagreta Florén utses till hedersmedlem

2001
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Rolf Linusson
Kassör Gerd Sandebert
Övr. Ledamot Else-Britt Nilsson
Suppleanter Allan Nilsson, P.O. Lewerth

Antal medlemmar 108

2002
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Rolf Linusson
Kassör Gerd Sandebert
Vice sekreterare Else-Britt Nilsson
Suppleanter Gunnar Carlsson, Hugo Davidsson

Antal medlemmar 113

2003
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande P.O. Aspestrand
Sekreterare Ingegerd Björk
Kassör Gerd Sandebert
Övr. ledamot Else-Britt Nilsson
Suppleanter Gunnar Carlsson, Hugo Davidsson

Antal medlemmar 103 (?)

2004
Ordförande Bertil Lundqvist
Vice ordförande Olle Palmborg
Sekreterare Ingegerd Björk
Kassör Gerd Sandebert
Övr. ledamot Else-Britt Nilsson
Suppleanter Gunnar Carlsson, Hugo Davidsson

Antal medlemmar 108 (?)

2005
Ordförande Vakant (delvis vikarierande Göran Appelkvist)
Vice ordförande Olle Palmborg
Sekreterare Ingegerd Björk
Kassör Gerd Sandebert
Övr. ledamöter Else-Britt Nilsson, Bertil Lundqvist, Göran Appelkvist
Suppleanter Gunnar Carlsson, Hugo Davidsson

Antal medlemmar 108 (?) Bertil Lundqvist utses till hedersmedlem

2006
Ordförande Göran Appelkvist
Vice ordförande Olle Palmborg
Sekreterare Ingegerd Björk
Kassör Gerd Sandebert
Övr. ledamöter Else-Britt Nilsson, Maj-Britt Gill, Leif Thorell
Suppleanter Gunnar Carlsson

Antal medlemmar 113 (?)

2007
Ordförande Göran Appelkvist
Vice ordförande Olle Palmborg
Sekreterare Ingegerd Björk
Kassör Gerd Sandebert
Övr. ledamöter Else-Britt Nilsson, Maj-Britt Gill, Leif Thorell
Suppleanter Bertil Lundqvist, Gunnar Carlsson

Antal medlemmar 150

2008
Ordförande Göran Appelkvist
Vice ordförande Olle Palmborg
Sekreterare Ingegerd Björk
Kassör Gerd Sandebert
Övr. ledamöter Else-Britt Nilsson, Maj-Britt Gill, Leif Thorell
Suppleanter Roger Berglund, Åke Brask

Antal medlemmar 181

2009
Ordförande Göran Appelkvist
Vice ordförande Åke Brask
Sekreterare Ingegerd Björk
Kassör Mona Carlsson
Övr. ledamöter Roger Berglund, Maj-Britt Gill, Leif Thorell
Suppleanter Gerd Sandebert, Åke Caesar

Antal medlemmar 194

2010
Ordförande Göran Appelkvist
Vice ordförande Åke Brask
Sekreterare Ingegerd Björk
Kassör Mona Carlsson
Övr. ledamöter Roger Berglund, Åke Caesar, Conny Brådalen
Suppleanter Alice Kristiansen, Stig Petersson

Antal medlemmar 233

2011
Ordförande Göran Appelkvist
Vice ordförande Alice Kristiansen
Sekreterare Åke Brask
Kassör Mona Carlsson
Övr. ledamöter Roger Berglund, Stig Petersson, Conny Brådalen
Suppleanter Leif Karlsson, Elvy Wärnå

Antal medlemmar 268

2012
Ordförande Alice Kristiansen
Vice ordförande Leif Karlsson
Sekreterare Åke Brask
Kassör Mona Carlsson
Övr. ledamöter Roger Berglund, Stig Petersson, Håkan Hellström
Suppleanter Göran Appelkvist, Elvy Wärnå

Antal medlemmar 317

2013
Ordförande Alice Kristiansen
Vice ordförande Hasse Haraldsson
Sekreterare Leif Karlsson
Kassör Mona Carlsson
Övr. Ledamöter Elvy Wärnå, Rosey Rinde, Håkan Hellström
Suppleanter Per Gustavsson, Conny Brådalen

Antal medlemmar 338

2014
Ordförande Alice Kristiansen
Vice ordförande Leif Karlsson
Sekreterare Rosey Rinde
Kassör Hasse Haraldsson
Övr. Ledamöter Elvy Wärnå, Håkan Alfredsson, Sune Larsson
Suppleanter Conny Brådalen, Mats Friberg

Antal medlemmar 376 Göran och Björg Appelkvist utses till hedersmedlemmar

2015
Ordförande Alice Kristiansen
Vice ordförande Håkan Alfredsson
Sekreterare Rosey Rinde
Kassör Hasse Haraldsson
Övr. ledamöter Leif Karlsson, Mats Friberg, Sune Larsson,
Elvy Wärnå, Birgitta Alfredsson

Antal medlemmar 404

2016
Ordförande Alice Kristiansen
Vice ordförande Håkan Alfredsson
Sekreterare Rosey Rinde
Kassör Hasse Haraldsson
Övr. ledamöter Leif Karlsson, Mats Friberg, Sune Larsson,
Elvy Wärnå, Birgitta Alfredsson

Antal medlemmar 438

2017
Ordförande Alice Kristiansen
Vice ordförande Håkan Alfredsson
Sekreterare Rosey Rinde
Kassör Hasse Haraldsson
Övr. Ledamöter Leif Karlsson, Mats friberg, Paula Linhard,
Elvy Wärnå, Birgitta Alfredsson

Antal medlemmar 461

2018
Ordförande Alice Kristiansen
Vice ordförande Håkan Alfredsson
Sekreterare Rosey Rinde
Kassör Hasse Haraldsson
Övr. Ledamöter Leif Karlsson, Mats Friberg, Paula Linhard,
Elvy Wärnå, Birgitta Alfredsson

Antal medlemmar

Sammanställt av Åke Brask i april 2018