Referat från Sillsexan 11 juni

  • Bengt Åkerberg

SPF:s månadsträff/sillsexa 11 juni 2018


Så har vi då haft vårens sista månadsträff tillika sillsexa innan sommaruppehållet. 142 medlemmar trängdes och trivdes i Bollegårdens samlingssal. Denna månads- träff blev den sista i Bollegården, som vi ju för länge sedan växt ur. Till hösten håller vi till i skolans matsal på våra träffar.


Kvällen inleddes med att Alice hälsade välkommen. Hon informerade också om ovanstående samt att det numera finns en anslagstavla utanför Bollegården där SPF och PRO kan anslå sådant som angår medlemmarna, så håll koll på denna.


Maritha Gilbert tog sedan mikrofonen och slog ett slag för Riksteaterföreningen här i Bollebygd. Föreningen har till dags dato 30 medlemmar här i kommunen. Det kostar 200:-/år att vara medlem. Av de 200 kronorna får den lokala föreningen behålla 80:-, så fler medlemmar behövs om verksamheten ska kunna hållas igång. Hittills har tre föreställningar visats i vår kommun och som medlem får man rabatt på biljettpriset.


Conny Brådalen informerade därefter om golfturneringen som distriktsstyrelsen hållit i och några här i Bollebygd har också varit med och spelat. Man behöver en kontakt- man här i Bollebygd och Rolf Bryngelsson utsågs och accepterade att åta sig detta.


Slutligen, innan underhållningen drog igång, drogs en vinnare bland dem som lämnat in ifyllda motionslappar efter att ha deltagit i "Gå för Världens Barn". Tyvärr var det inte många som anammat uppmaningen om att betala in 50 kr och motionera 30 minuter varje dag (eller så mycket man orkade) under maj månad. Uppmaningen var utlyst i tidningen Senioren under tidiga våren och där fanns även motionslappen bifogad. Det blev Ethel Andreasson som vann ett presentkort på 200 kr hos Akademibokhandeln och vi gratulerade henne till detta.


Så tog då Bengt Åkerberg vid och startade underhållningen. Vi bjöds på en sång- och spelglädje som stod härliga till. Han underhöll från "scenen" i ungefär 40 minuter och efter att ha fått i sig lite mat gick han mellan de två salarna med sitt dragspel och såg till att alla sjöng med i snapsvisorna. Det blev förresten en hel del allsång under första delen av underhållningen också, då han spelade många gamla godingar som alla kände igen. Vi fick t ex höra "Tusen röda rosor", "Jag ringer på fredag", "Sommar och sol", "Ramblin rose", "Varm korv boogie" m fl och så undrade han om vi hade hört "Viagra-sången", vilken ingen hade gjort. Det visade sig vara Stig Ohlins "En gång jag seglar i hamn", som ju börjar "liten blir stor, drömmer och tror..."!
Bengt tog också några turer till köket och höll allsång enbart med mötesvärdarna, ett mycket trevligt initiativ! Apropå det – tack kära ni mötesvärdar som som vanligt såg till att vi hade det bra på alla sätt och vis!

Ja mycket skratt och glada miner blev det och Bengt hade inga planer på att åka hem tidigt utan spelade glatt vidare så länge måltiden varade och lite till.
Tack Bengt för att du förgyllde vår sillsexa och välkommen tillbaka en annan gång!


Detta skrev Rosey