Referat från Månadsträff 5 mars

Månadsträff på Bollegården med besök av Patientnämnden och underhållning av Peter Norbert.

  • Peter Norbert

Månadsträff 2018-02-05 med underhållning av Peter Norbert!


Denna måndagskväll samlades 91 medlemmar och först på programmet var information från Patientnämnden Södra. Därifrån kom Valéria Kant och hon informerade om nämndens arbete och hur och när man kan få hjälp av dem. Patientnämnden är en lagstadgad verksamhet och ska verka som en bro mellan patienter/anhöriga och sjukvård/omsorg.

Det finns fem patientnämnder i Västra Götaland: Södra, Västra, Norra, Östra Patientnämnden och så Patientnämnden Göteborg. De har ingen befogenhet att besluta i patientärenden utan skall vara en hjälpande hand för patienter och anhöriga vid kontakt med sjukvård och omsorg. Två tredjedelar av dem som anmäler är kvinnor. Klagomålen kan handla om brister i information, att inte bli lyssnad till, fel i remisshantering, problem med samverkan mellan olika instanser m m. Jag själv kände igen mig i det hon sa, då jag tog kontakt med dem i samband med att jag inte fick komma till på Ögonkliniken när mina ögon krånglade för drygt ett år sedan. Jag fick bra hjälp därifrån med råd om hur jag skulle gå vidare med mina klagomål och de skickade mig de blanketter jag behövde. De församlade denna kväll verkade också tycka att det var en bra information.

Efter en knapp halvtimmes information var det så dags för Peter Norbert att underhålla oss och det gjorde han med den äran. Peter bor i Storskogen utanför Töllsjö. Han är ungrare och har bott i Sverige i åtta år. Han visade sig vara en mycket duktig musikant, hade med sig en altsaxofon och en sopransaxofon och framförde många härliga låtar. Vi fick bl a höra "Always on my mind", "Angels song", "Dra mig nära dig", "Know you by heart", "Vill ge dig äran" och "Have I told you lately". Det var verkligen mycket örongodis.

Peter spelade i cirka 40 minuter, därefter drack vi kaffe och sedan spelade han till vår stora glädje en stund till.

Erna hann också med lite information i pausen. Hon betonade åter att resan västerut som skulle gå den 14 mars har blivit ändrad till den 21 mars. Hon har försökt nå alla berörda om detta. Det finns några platser kvar till resan till Cesarstugan/Ekhagens forntidsby den 4 april och det finns också platser kvar till den extrainsatta Norge-resan 10-14 augusti. Erna berättade också om en extra insatt resa som går till Backa Kulturhus den 5 april. Där spelas "Sista dansen" av Carin Mannheimer. Hon ska snart beställa biljetter och tog upp anmälningar under kvällen. Priset för resan är 300 kr och då ingår mingel i Krafthuset innan avfärd, bussresa och teaterbiljett. Bussen går från Krafthuset kl 16.00.


Kvällen avslutades som vanligt med vin- och blomsterlotteri, denna kväll var blommorna fredskallor. Vi riktade också återigen ett stort tack till våra duktiga mötesvärdar som fägnar oss med så mycket gott att äta varje gång vi träffas.


Rosey