Referat från Jubileumsfesten 5 ma

  • Jubileumsbakelse bakad av Erna och Siv

SPF Seniorernas 30-årsjubileum

Lördagen den 5 maj firade vi att det var 30 år sedan SPF startade sin verksamhet i Bollebygd. Ungefär 150 medlemmar i avdelningen hade samlats till en trevlig fest i skolans matsal.


Under kvällen kunde deltagarna studera avdelningens historia som skrivits ner på ett föredömligt sätt av medlemmen Åke Brask, och hängts upp på ett antal skärmar.


För underhållningen svarade två gamla verkliga veteraner, Kurt och Douglas. Dom imponerade stort med sitt sätt att framföra massor av gamla örhängen till ett underbart gitarrackompanjemang. Som avslutning på festen gjorde Douglas en imitation av Louis Armstrong med sin hesa röst i "What a wonderful day". Det rev ner stora applåder, och många önskade få se dem snart igen.


Maten som levererats av Hemköp blev också mycket uppskattad. Så även efterrätten som bestod av gräddbakelser med körsbär, tillverkade av medlemmarna Erna Karlsson och Siv Eriksson.


Flera hedersgäster var inbjudna, och kvällens värd Hasse Haraldsson såg till att allting fungerade på ett bra sätt. Ett spontant och uppskattat inslag var när åtta av deltagarna med musikernas ackompanjemang gjorde en uppvisning i linedans. Vid åttatiden på kvällen var festen slut, och för våra värdinnor och övriga volontärer återstod en stor trave disk och diverse städjobb.

Leif Karlsson