Referat från årsmötet 5 februari

Underhållning på årsmötet 2018-02-05 - Bo-Johan Francke och Kerstin Tellander!


Efter sedvanliga mötesförhandlingar och lite information bjöds vi på underhållning med sång och musik som Bo-Johan Francke och Kerstin Tellander stod för. De hade satt ihop ett mycket trevligt och varierat musikkryss. Det var en bra blandning av lätta och lite svårare frågor. Frågorna var 13 till antalet och trots att vi fick tre alternativ att välja på på varje fråga lyckades jag bara få ihop 8 rätt. Hasses och Tages produktion gick som en röd tråd genom musikfrågorna. Vi fick t ex svara på i vilken film Evert Taubes "Änglamark" förekom i och det var Äppelkriget av Hasse och Tage. Så fick vi höra ledmotivet till ett TV-program och det var Antikrundan. Bo-Johan spelade upp Sten-Åke Cederhöks monolog då han ringer till Försäkringskassan och då skulle vi gissa hur många betalda föräldradagar ett föräldrapar har tillsammans.

Ett bejublat nummer var när Kerstin, iförd huckle, och Bo-Johan, iförd mössa med öronlappar, sjöng Martin Ljungs och Brita Borgs gamla klassiker "Jasså". Bo-Johan sjöng ensam "Längtans blomma" och då var det alldeles tyst i lokalen - jättefint. Kerstin gjorde också väldigt bra ifrån sig och sjöng så fint "Mitt eget land" av Olle Adolphsson och Beppe Wolgers samt "När en stjärna från himlen faller" av Jules Sylvain. Bo-Johan avslutade musikstunden med att spela "Aftonklockor" och då förstod man verkligen vilken duktig musikant han är. Ingen hade alla 13 frågorna rätt men 7-8 personer hade 12 rätt och bland dessa drogs tre vinnare, som vardera fick en chokladask.


Efter denna hjärngympa smakade det bra med kaffe, smörgås och kaka. Kvällen avslutades som brukligt är med utlottning av fem flaskor vin och blommorna på borden.
Rosey