Referat från Månadsträff 3 sept

  • David Carbe

SPF:s månadsträff med David Carbe 3 september 2018


120 medlemmar samlades till höstens första månadsträff i skolans matsal, som hädanefter kommer att vara vår samlingslokal. Vi hade besök av Anette Eriksson som är trygghetsvärd i Bollebygds kommun sedan två år tillbaka och hon fick inleda kvällen med att berätta om verksamheten på Träffpunkten (numera förlagd i Bollegårdens samlingssal. Hon är knuten till det s k Trygghetsboendet mitt emot Bollegården, som innefattar 20 lägenheter. För dem som bor i trygghetsboendet har Anette telefontid varje morgon. Det planerades från början en samlingslokal i detta hus men Bollegårdens samlingssal rakt över gatan används i stället.Till Träffpunkten – som har öppet kl 10:00 – 15:00 varje dag kan alla pensionärer komma som har lust att umgås en stund och prata, spela bingo, delta i frågesport, se på film, lyssna på sång och musik m m – och så förstås fika. Anette sammanställer ett månads- program varje månad där man kan se de olika aktiviteterna och tiderna för dessa.

Det finns nu 11 volontärer men Anette ser gärna att det blir fler. Volontärarbetet går ut på att biträda Anette på Träffpunkten, kanske ersätta henne någon gång om hon är sjuk eller av annan anledning inte kan vara där, gå ut och promenera en stund med någon som har svårt att ta sig ut själv, ta en fika någonstans, gå och handla m fl enkla saker. Ta gärna kontakt med Anette på telefon 033-430 58 39 om du tycker det skulle vara roligt att hjälpa till. För att bli volontär krävs att man skriver på ett intyg om tystnadsplikt. Man blir också kontrollerad i Brottsregistret innan man godkänns. Anette la ut broschyrer vid ingången ikväll för dem som var intresserade.

Erna tog vid och uppmanade medlemmarna att ringa till Birgitta Alfredsson, som har hand om vårt medlemsregister, och meddela ändrat telefonnummer om man har bytt telefonnummer eller – som många gör nuförtiden – säger upp sin fasta telefon och bara har mobiltelefon. Det är viktigt att hon kan nå alla som har anmält sig till resor ifall det skulle bli några ändringar med tider eller annat. Viktigt också att alla skriver sina namn vid betalning av resor så att hon vet vem betalningen kommer ifrån. Det går åt mycket tid för henne att utröna vem resp inbetalning kommer ifrån annars. (Sekr anm). Några platser finns fortfarande kvar till höstens begivenheter så ta snarast kontakt med Erna om du vill anmäla dig till något.


Vad gäller den extra insatta tysklandsresan 4-5 nov så kostar den 1 100:- och då ingår bussresa, middasg, hotell och frukost.


Till resan västerut (hemlig resa) 15/11 finns några platser kvar. (Max 40 personer på denna resa). Kostnad: 370 kr. Start från torget kl 08:30.


Elvy informerade därefter om höstens cirklar. Flera av dem är redan fullbokade men i Linedance finns platser kvar. Så blir det en cirkel i nybörjarbridge och i den finns det platser kvar. Ta kontakt med Elvy om du är intresserad.


Efter denna information tog underhållningen vid och vi fick stifta bekantskap med David Carbe, en mycket charmig 25-åring som med stor sannolikhet blir vår nästa Robert Wells. Han har redan framträtt tillsammans med Wells ett 50-tal gånger.
Vi fick bl a höra "Rhapsody in Rock", "Himlen är oskyldigt blå", "Anitras dans" i Charlie Normans tappning, " Blue sweet shoes", "Route 66", Suspicious mind" m fl. Denna underhållning överträffade nog allt vi tidigare haft för efter sista numret ställde sig alla upp och applåderade och David var tvungen att ta ett extranummer. Han gjorde oss sedan sällskap till kaffet och sålde sin senast utkomna skiva till dem som ville ha, då försedd med en autograf i guldskrift.

Den som missade denna fantastiska kväll kan i stället se och höra David på Kungsbacka Teater den 6 okt, på Palladium i Alingsås den 13 okt, i Ulricehamns Folkets Hus den 14 okt eller på Mimers Hus Teater i Kungälv den 20 okt. Jag (Rosey) kan förmedla tider och telefonnummer till de här olika platserna om ni tar kontakt med mig.


Som vanligt fick vi till kaffet avnjuta en jättegod smörgås och därtill en äpplemuffins. Så avslutades en mycket trevlig kväll med det sedvanliga lotteriet, där en vinnare fick ett presentkort hos Akademibokhandeln, fyra vinnare en flaska vin vardera och 20 vinnare en cyklamen.
Rosey