Referat från månadsträffen 4 November

Månadsträff 2019-11-04 med musikquis av och med Niklas Carlsson
99 personer totalt var vi denna snålblåsiga kväll då vi träffades för musikquis med Niklas Carlsson från Mölndal. Han hade satt ihop trevliga och lite ovanliga frågor till sin musik, som han framförde med gitarr och sång. Det var 8 frågor med a, b, och c- delsvar. T ex spelade han "As time goes by" och frågorna var då: Filmens titel? Manlig resp kvinnlig huvudroll? Huvudstaden i landet som filmen handlade om?
31 poäng kunde man få om man lyckades pricka in alla rätt men det var det ingen som gjorde. Gruppen som vann hade 25 poäng och det var inte dåligt. Gruppen med lägst poäng hade 20. Båda grupperna belönades med 1 kg choklad.
Det blev ett livligt diskuterande kring borden när Niklas spelade och det gav en god stämning. Man hann förstås inte lyssna så mycket på musiken när diskuterandet kom igång, men vi hann i alla fall uppfatta att han framförde låtarna med beröm godkänt. Musiken vi fick höra var Ölvisan från Hasses & Tages 88-öresrevy, Dagny av Owe Thörnqvist, någon Elvis-låt som jag inte kommer ihåg, Fly me to the moon (Frank Sinatra-låt), Vad en liten gumma kan gno (Monica Zetterlund), As time goes by, låt av Cornelis Vreeswijk, Strövtåg i hembygden (Mando Diao). Två riktigt kluriga frågor var hur Cornelis Vreeswijks namn stavas och vem som varit den yngsta deltagaren någonsin i Svensktoppen. De flesta trodde att det var norskan Anita Hegerland men det visade sig vara Frans Jeppsson.
Efter underhållningen meddelade Håkan att Lions fått ihop en luciatrupp även i år och att de kommer och sjunger för oss på julfesten.
Så var det då dags för det avslutande lotteriet men innan dess drog Roland en Göteborgsvits:Det var Kålle som rumlat runt i stan och ganska rund under fötterna klev på spår- vagnen mot Majorna. En gubbe som stod bredvid honom påpekade att Kålle hade en bubbla i hatten. - Är bubblan inåt eller utåt? undrade Kålle. – Inåt, svarade färd- kamraten. – Då e den la inte ivägen för dig, svarade Kålle.
Vinet för kvällen presenterades av Hasse och det var ett vitt italienskt vin som hette Canaletto, ett fruktigt vin som skulle passa bra till fisk och skaldjur. Både jag och moster blev lyckliga vinnare till varsin flaska – fantastiskt att vi båda råkade vinna på en gång! Blommorna för kvällen var krysantemum i olika färger.
Författat av Rosey