Referat från Månadsträff 7 Oktober

SPF Seniorernas månadsträff 2019-10-07 med konsertpianist Marcin Dominique-Gluch och Kungälvs manskör
104 personer närvarade denna kväll. Musikerna var duktiga men vår sammankomst var nog inte riktigt rätt forum för den slags musik vi bjöds på. Vi bjöds på en resa genom Sverige med melodier tagna ur vår stora visskatt men det blev lite för högtidligt och allvarsamt.
Intressant var att mellan melodierna höra Marcin berätta om Göteborgs konserthus och hur det kom till. Bygget möjliggjordes 1935 genom en stor donation (700 000 kr – som var mycket pengar på den tiden) av änkan Caroline Wijk. Vi fick också veta att det längre bak i tiden låg ett konserthus vid Heden, en röd byggnad. Det hade jag som göteborgare aldrig hört talas om. Han berättade också hur det på 30-talet var vanligt med promenadorkestrar i de stora parkerna. Innan Liseberg blev det Liseberg det är idag var det en stor park med egen promenadorkester som folk gärna gick och lyssnade på. 
Ikväll fick vi bl a höra musik av August Schön, William Stenhammar, Verner von Heidenstam, "Kristallen den fina", "Uti vår hage" men också Pugh Rogefelts och Michael Rickfors "Gullvivan" samt "Så skimrande var aldrig havet", "Ta mig till havet" och "Sov på min arm".
I kaffepausen fick vi supergoda tunnbrödsrullar (ni mötesvärdar får gärna bjuda på sådana igen – såå goda!) och god kaka som satt som en smäck. 
Håkan slog ett slag för linedancingen. Det är inte så många i nybörjargruppen, så kom gärna med och känn på hur det är – fredagar kl 12-13 i Krafthuset. Jag kan intyga att det är väldigt roligt och man blir pigg och glad av att dansa.
Håkan informerade också om att det hade gått ett TV-program som berättade om hur pensionärer går ut i skolorna och läser för barnen för att väcka lusten att läsa samt vara till hjälp för invandrarbarn. Är det någon som har intresse för detta så hör av er.
Kvällen avslutades som vanligt med vårt vin- och blomsterlotteri efter att Hasse först presenterat kvällens vin som var ett Lindeman-vin med namnet Gentlemens Collection.
Detta skrev Rosey