Referat från Månadsträff 6 maj

  • David Carbe

Månadsträff 6 maj 2019 – David Carbe!


109 personer kom in från kylan denna måndagskväll men värmdes snabbt upp av härlig musik och trevligt mellansnack från David Carbe som åter gästade oss. Han har nu varit tre gånger i Bollebygd berättade han – första gången tillsammans med Robert Wells när han var här 2011 och spelade på torget. Så hade vi honom hos oss i SPF i september förra året och så nu den 6 maj. Han hade en blandad repertoar med musik av Robert Wells, Charlie Norman, Elvis Presley, Evert Taube, Ted och Kenneth Gärdestad, Ray Charles m fl men man märkte ju att Robert Wells och Charlie Norman är de stora favoriterna.

David underhöll först en halvtimma, sedan fick kommunstyrelsens ordförande, Mikael Plogell, ca 15 minuter på sig att presentera sig själv samt lite av sina visioner inför framtiden. Han betonade att han vill ha en bra dialog med de personer han kommer i kontakt med och tänker ha regelbundna träffar med föreningarna i kommunen. Han sa också att kommunledningen, som ska betraktas som en serviceinrättning för kommunens invånare, har stora planer för Bollebygds kommun, varav fler bostäder och ny skola är några av dem. Plogell uppmanade de närvarande att komma med förslag till kommundelskontoret på projekt som kan vara till nytta för invånarna i vår kommun. Håkan Alfredsson inflikade att det också går bra att inkomma med dessa förslag till SPF:s styrelse, som kan ta dem med sig till i första hand det avstämningsmöte som ska hållas i oktober.


Ann-Kristin Sjörén-Stendahl informerade om att hon startat upp en facebooksida för SPF Seniorerna Bollebygd som heter 'SPF Bollebygd'. Där kan man gå in och läsa inlägg om föreningen samt göra inlägg själv om man så vill. Detta är ett komple- ment till vår hemsida.


Så blev det fika med god smörgås och dito kaka som vanligt och därefter underhöll David Carbe i ytterligare en halvtimma. Han visade då prov på att han också kan spela klassisk musik genom att framföra ett bejublat klassiskt medley med melodier man kände igen. En egenkomponerad melodi fick vi också höra; 'One last dance'. Det fanns ännu ingen text till den men melodin var underbart vacker. Han hade tre olika CD-skivor med till försäljning och en av dem var med egna kompositioner och så gjorde han reklam för några framträdanden han ska göra i oktober med bl a Sonja Aldén och Nanne Grövvall.


Som vanligt avslutades månadsträffen med vårt vin- och blomsterlotteri.


Rosey Rinde