Referat från julfesten 1 December

Julfest 2019-12-01 med underhållning av Lars-Eric & Johan Frendberg
Denna söndagskväll fylldes skolans matsal av 218 personer, vilket var rekorddeltagande för våra månadsträffar. Vi hade ett digert program med först en timmes sång och musik framfört av Lars-Eric och Johan Frendberg, två säkra kort när man vill ha en trevlig samvaro. Lars-Eric höll sig som vanligt till de lägre tonerna med Elvis-låtar och så förstås 'O´l man river', där hans basstämma trängde ända ner i tårna. Johan stod för de högre tonerna och trollband oss framför allt med sitt fram- förande av 'Oh Helga natt'. Tillsammans kompletterar de varandra på ett utmärkt sätt.
Vi fick en blandning av populärmusik och julmusik och timmen gick alldeles för fort tyckte många. Men vi hade mycket att hinna med och medan Lars-Eric och Johan plockade ihop sin utrustning samlade sig lindedance-arna för en liten genom- gång bakom ridån. De bjöd sedan på fyra olika danser. 
Därefter var det dags att inta julbordet och Roland Parneving informerade om hur logistiken kring detta var upplagd så att det blev ordning i leden fram till maten. Detta fungerade perfekt och alla fick mat. Dock tog Janssons frestelse slut innan alla hade hunnit ta, men ett telefonsamtal till Hulta Golfrestaurang, som stod för julmaten, löste detta på ett föredömligt sätt – de ordnade fram en Jansson till som vi kunde hämta.
Vid 20-tiden tågade Bollebygds luciatrupp in, något decimerad. P g a sjukdom saknades två i truppen men de fem som kom klarade framträdandet med glans. Innan de tågade ut till sista sången läste Hasse dikten Tomten och han fick en fin inramning med luciaföljet stående kvar på scenen medan han läste. När luciaföljet tågat ut blev det dags för kaffe och pepparkaka. Därefter följde julklappsutdelning och sist på programmet önskade styrelsemedlemmar och mötesvärdar god jul och gott nytt år genom att sjunga 'We wish you a Merry Christmas/God Jul önskar vi er alla'.
Efter detta återstod en massa arbete av framför allt mötesvärdarna, som hade att ta vara på överbliven mat och diska. Tack för att ni finns och sköter allt så bra på våra månadsträffar!
Skrivet av Rosey