Referat från årsmötet 4 februari

  • Magnus Söderström

Årsmöte hos SPF Seniorerna Bollebygd 2019-02-04
med underhållning av Magnus Söderström


Trots jobbigt vinterväder med snöslask och halka slöt 108 medlemmar upp på årsmötet. Innan själva årsmötesförhandlingarna hölls en minnesstund över våra medlemmar som har avlidit under det gångna året. Förhandlingarna klarades av snabbt då det inte hade kommit in några motioner och inte heller väcktes några övriga frågor.

Tre av våra kära medarbetare i styrelsen avtackades – Alice Kristiansen, Elvy Wärnå och Paula Linhard. Alice utnämndes också som heders- medlem. Tack kära ni för era fina arbetsinsatser! Och tack Leif för det roliga och träffande avskedstalet du höll till damerna, du är fantastisk på att få ihop det!


Vår nye ordförande, Håkan Alfredsson, tackade för förtroendet han fått och hälsade våra nya styrelsemedlemmar välkomna, nämligen Roland Parneving, Ann-Christine Sjörén-Stendahl och Kiki Sjölander-Johansson.


Efter förhandlingarna och de känslosamma avtackningarna smakade det bra med kaffe, god smörgås och jättesmaskig rulltårta. Under fikastunden förberedde sig Magnus Söderström för underhållning med gitarrspel och sång. Håkan informerade om att det fortfarande finns några platser kvar på resorna till våren och det finns även platser kvar till linedance för nybörjare.


Magnus Söderström inledde med att berätta att han arbetar för Folkuniversitetet och är ute och spelar och sjunger på äldreboenden. Därefter följde en mycket behaglig musikstund på drygt en timma. Det har nog aldrig varit så tyst i denna stora lokal som när Magnus sjöng och spelade. Som Håkan sa: "Man hade kunnat höra en knappnål falla". Han hade mycket på sin repertoar och med sin mjuka behagliga röst och skickliga gitarrspel framförde han bl a "Here comes the sun", "Sommar och sol", "Det var dans bort i vägen", "Can you feel the love tonight", "If your going to San Francisco", "Mrs Robinson" m fl. Vi fick också höra ett gammalt skillingtryck "Den besvärliga kärringen" och han framförde också en egen komposition – "En försommarhistoia" – som han inspirerades till när han var ute på en promenad i naturen. Magnus avslutade med "Så länge skutan kan gå", som han tycker har en del att säga oss människor även idag.


Till sist var det dragning i lotteriet och fem lyckliga vinnare gick hem med en flaska vin var och 20 vinnare med varsin blomma, som för dagen var Calanchoe i olika färger, eller våreld/höstglöd som den också kallas.


Rosey Rinde