2018 06 11-13 Resa till Bohuslän

Uppdaterades: 20 juni 2018

SPF-seniorerna Törebodabygdens resa gick i år till Bohuslän. I ett lätt regn startade resan den 11 juni med siktet inställt på Smögen. Efter ett kort kaffestopp vid Grästorp sken solen och var med oss alla tre dagarna. Första besöket gjordes vid Smögens hamn där vi företog en båtresa på Sotenkanalen med en lunch ombord. Vi kunde under resan inte bara beundra den fantastiska kanalen utan fick även en intressant guidning av kaptenen på båten. Efter båtresan gick färden till Lysekil och besök på havets hus. Sista etappen för dag ett var till vår övernattning i Stenungsund på Stenungsbaden.

Dag två inleddes med besök och guidad rundvandring på Karlstens fästning på Marstrand. Nästa stopp var på akvarellmuseet i Skärhamn. Efter detta var det dags att återvända till Stenungsund för middag.

Dag tre började med besök på Morlanda säteri där vi guidades runt i den stora och fantastiskt vackra trädgården av gårdens ägarinna.
Efter detta var det dags att besöka öarna där Evert Taube levde och skrev sina låtar. Vi besökte Handelsman Flink och reste runt på öarna innan vi tog färjan tillbaka till fastlandet och kaffestopp i Uddevalla.

Till sist var det dags att ställa färden tillbaka till Töreboda med ett sällskap som var en upplevelse rikare.

Text Kurl Karlsson    Foto Åke Jernetz

Publicerades: 19 juni 2018 Uppdaterades: 20 juni 2018