2017 01 09 Månadsträff Claes Astin

Uppdaterades: 03 februari 2017

 

Månadsträff hos SPF-Seniorerna Törebodabygden.

  Måndagen den 9 januari träffades 118 föreningsmedlemmar för att lyssna till Claes Astin när han kåserade om vikten av humorn i livet.
  Han började med att tända ett ljus för det nya året med förhoppning om att det skulle bli bra för alla.
  Han hade träffat och intervjuat många glada och goda berättare med livserfarenhet och med glimten i ögat.
  I Töreboda hade han träffat Kurt Tenning på Töreboda Limträ AB och nämnde också Westerstrands urfabrik vars klockor mäter tiden och pryder många väggar i Sverige.
  Astin visade också upp en bild på skärslipare Alex Karlsson. Hans cykel med sliputrustning påmonterad användes för färderna till kunderna och väl där var den till hjälp vid slipning av saxar, knivar och andra eggverktyg. Någon fast punkt i livet hade han inte. Övernattade gjorde han där det passade honom och hans medmänniskor. Claes Astin var glad att ha träffat denna personlighet och fått reda på varför Alex väg genom livet blev som den blev. Han var nog den siste skärsliparen i våra bygder.
  Ett annat minne är om bonden som tagit med sig sin dräng till Gambia i Afrika och att denna resa resulterade i en hjälpverksamhet av stora mått.
  Astins många anekdoter gladde åhörarna och de tackade honom för alla axplock minnen från tiden som radioreporter med en lång applåd.
  Därefter serverades kaffe med tillbehör. Vidare testades lyckan med lotteridragningar innan det dags att vandra hemåt.

Stig-Evert Johansson

Publicerades: 03 februari 2017 Uppdaterades: 03 februari 2017