Grötfest

Grötfest hos SPF Seniorerna Frökind

Grötfest hos SPF Seniorerna Frökind

Året hos SPF Seniorerna Frökind inleddes med grötfest. Ordförande Karl-Åke Ekunger kunde hälsa dryga 70-talet medlemmar välkomna. Dagens gäst var Thomas Liffner, som berättade om resor till Indien. Att Indien blev ett intressant land för makarna Liffner beror på att de har två adoptivbarn från Indien. Deras första resa gjordes när barnen var i tidiga tonåren och då besöktes bl a det berömda mausoléet Taj Mahal, storstaden Bombay och Kashmir. Berättelsen beledsagades av vackra bilder från resmålen.

I en paus serverades risgrynsgröt och skinksmörgås. Både gröten och skinkan hade gjorts av några damer från föreningen och det smakade mycket gott. Efter kaffe med pepparkaka var det dragning på lotterierna. Det informerades också om årsmötet i februari, bingo och en resa till Polen.

Thomas fortsatte att berätta om en resa till norra Indien, då de hade gjort en vandring i Himalaya. Det var många strapatser på den höga höjden, 3600 m över havet, trots att de hade både packåsnor, kock och mycket folk med. Till slut visade han en del fint hantverk från Indien bl a kashmirsjalar och en vacker sari.

Thomas tackades med varma applåder och en blombukett.