Månadsmöte 12 nov.

Elvis-besök i Kinnarp

Det blev en riktigt rockig och nostalgisk eftermiddag med seniorerna i SPF Frökind på senaste månadsträffen. Dagens gäst var Ehrling Lundberg från Malmbäck i Småland. Han har diggat Elvis i hela sitt liv och har specialiserat sig på att framföra hans låtar. Att han dessutom har en gedigen musikutbildning märktes både i sång och spel. Förutom gitarr spelar han piano och dragspel. Han startade med en sång från Elvis första inspelning, "That's all right mama" från 1955 och därefter "I can't stop loving you".

Jerry Williams "I can jive" och ett potpurri på Sven-Ingvars låtar gick också hem bland åhörarna, men sedan var det Elvis för hela slanten. Lite annorlunda var det att få lyssna till "Love me tender" med svensk text. Sedan framfördes några religiösa sånger, "Ovan där" och "O, store Gud", naturligtvis på Elvis eget språk, engelska.

Efter avbrott för kaffe och lottdragning fortsatte underhållningen med lyssnarnas önskesånger. Då blev det alltifrån "Jailhouse rock", "In the ghetto", "Blue Hawai" till "Teddy Bear" och många fler. Ehrling avslutade med "O helga natt", en tjuvstart på julen, och då blev det stående ovationer.

Han blev varmt tackad med blommor av Karl-Åke Ekunger.