Trevlig inspirationsdag med SV i Bjärred

Den 9 maj anordnade Studieförbundet Vuxenskolan sin årliga inspirationsdag för SPF Seniorerna Skånedistriktet i Medborgarhuset i Bjärred. På plats fanns ca 30 personer från olika SPF-föreningar samt representanter från SV i Malmö och Lundabygden. Med tanke på att SPF Seniorernas Folkhälsovecka pågår just nu, stod även denna eftermiddag i hälsans tecken. Trädgård och natur, körsång och berättande är ju alla välgörande och bra för hälsan!

Dagen inleddes med en gemensam föreläsning med landskapsarkitekten och trädgårdsdesignern Madeleine Gross Liljenström som på ett engagerade sätt berättade hur hon tänker när hon planerar gröna miljöer och trädgårdar.

Efter en synnerligen god fika var det avslutningsvis två olika workshops "Körsång - en musikalisk livsglädje" av Sanna Martin och "Hitta berättande i alla former" av Thomas Ekberg.

Det blev en trevlig och inspirerande eftermiddag där deltagarna också fick varsitt ex av Studieförbundet Vuxenskolans nya kurskatalog. Kurskatalogen finns än så länge bara i pappersform, kontakta er lokala SV-kontakt om ni önskar få några ex. Det kommer en länk på hemsidan med den nya katalogen i digital format så snart den är klar.