Trevlig inspirationsdag i Eslöv

Den 10 maj anordnades en Inspirationsdag för studieansvariga i SPF-föreningarna i SV:s regi. Det blev en trevlig dag med interaktiva föreläsningar och mycket rörelse – deltagarna aktiverades genom bland annat pausgympa och teaterövningar!

Inspirationsdagen anordnades i anrika Medborgarhuset i Eslöv – ett passande ställe därför att själva byggnaden och den välbevarade 50-talsmiljön är en inspirationskälla i sig!

Huvudföreläsarna var Johan Ekblad från Röda Korset som berättade den fängslande historien om Vita Bussarna som räddade ett stort antal människor undan nazisterna i slutet av andra världskriget. Och Jakob Fundberg, skådespelare och teaterlärare, berättade om teaterns roll i den egna personliga utvecklingen och engagerade deltagarna i några teaterövningar (se bilden).

Andra programpunkter var information från Studieförbundet Vuxenskolan och SPF Seniorerna Skånedistriktet. Deltagarna tipsades också om Livsstilsverktyget som har utvecklats av Anders Rosengren, välkänd läkare, författare och forskare om hälsa och livsstilssjukdomar. Titta gärna in på www.livsstilsverktyget.se och anmäl dig – det är väldigt spännande!

Dagen avslutades med en workshop och sammanfattning.