Anpassade rekommendationer 15 juli – ett tredje steg mot större öppenhet

De nya föreskrifterna är ett tredje steg av anpassade begränsningar. Ytterligare två steg av anpassningar, mot allt större öppenhet, kommer att följa. De anpassningar av restriktionerna som gäller från och med den 15 juli berör främst andra verksamheter än SPF Seniorernas.

Ändra grundlagen för att skydda äldre mot brott

Seniorer utsätts för brott efter att kriminella gjort efterforskningar om dem på webbplatser med helt öppna uppgifter. SPF Seniorerna har protesterat emot att detta får fortgå och uppmärksammat regeringen på problematiken. Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna, kommenterar justitieminister Morgan Johanssons svar.

Här är SPF Seniorernas kravlista till den tillträdande regeringen

En tydlig äldreminister, en ärlig pensionsdebatt och digital inkludering är några av kraven som SPF Seniorerna ställer till den tillträdande regeringen.

SPF Seniorerna i Expressen om hur man bäst skyddar sig mot bedrägerier

De senaste åren har nätbedrägerier och ID-kapningar, särskilt mot äldre, ökat kraftigt. Expressen skriver om Birgitta Jonsson som har blivit utsatt för flera bedrägeriförsök, och listar SPF Seniorernas bästa tips mot nätbedrägerier.

SPF Seniorerna stärker Arvsfondens kompetens

Allmänna arvsfonden har fått en ny målgrupp. Nu får fonden även bevilja medel till ideella organisationer för projekt som främjar verksamhet för äldre personer. I syfte att öka delegationens kompetens om äldre har regeringen förordnat SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström att vara ledamot i Arvsfondsdelegationen.

SPF Seniorerna i Expressen om hur mycket du tjänar på att jobba efter 65

Expressen lyfter färska siffror från SPF Seniorerna som visar hur mycket det kan löna sig att jobba vidare efter 65. Men att skjuta upp uttaget utan att arbeta ger nästan lika hög pension som om man arbetar ett till tre år till säger Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna, till Expressen.

17 artiklar om hälsa

Här har vi samlat flera av Seniorens tidigare hälsoartiklar. Det är allt ifrån olika typer av värk och demens och prostatabesvär till hur du tränar hjärnan och håller dig frisk. Du hittar 17 olika texter nedan.

”Det är faktiskt aldrig försent!”

Elsie Johansson är själv beviset för tesen. Hon debuterade som författare vid 48, skilde sig vid 73 och gifte om sig vid 80. Nu har hon skrivit sin sista bok vid 90 års ålder. Och är lyckligare än någonsin. Nu när hon slutat anpassa sig.

Personliga porträtt

Senioren har samlat ihop flera personporträtt som varit med i tidningen. Du kanske har missat någon eller några av dem annars kan du läsa dem igen. Nedan hittar du länkar till 17 olika texter. Mycket nöje.

Kravet: Fler äldre i riksdagen

Det saknas personer med livserfarenhet där politiska beslut fattas. Bristen är extra tydlig i Sveriges riksdag. Det skriver de fyra pensionärsorganisationerna i Stockholms län på Expressen Debatt.

Får jag lov till en sista dans?

Sverige har en unik tradition i att mötas på dansbanan i sommarnatten. En kulturyttring med rötter i massrörelserna. Men vi kan vara den sista generationen som dansar till dansmusik.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Chatta med Skånetrafiken

  • Läs mer
  • 2021-06-14T11:32:55.0000000+00:00

Lyckad inspirationsdag den 5 maj

  • Läs mer
  • 2021-05-12T09:10:48.0000000+00:00

Verksamhetsberättelsen 2020

  • Läs mer
  • 2021-05-01T10:17:27.0000000+00:00

Påminnelse om utbildningar i Zoom

  • Läs mer
  • 2021-04-20T10:06:39.0000000+00:00

Månadsblad 2021

Sponsorer

Aktuella kampanjer från vårt förbund