Månadsbrev november

Ordförande har ordet

Månadsmötet 9 november ägde rum på Seglarpaviljongen med fantastisk utsikt över havet.

Vi drack kaffe med härliga smörgåsar som Trivselgruppen gjort och Agnetas underbara hembakta kakor.

Höjdpunkten var att lyssna till föreningens egen författarinna Marianne Gunwe som med härlig glöd och energi entusiasmerade oss alla med sina romaner. Hon började skriva efter pensioneringen då glöden fortfarande fanns att prova på något nytt och lärorikt. Det började med en skrivarkurs på Gotland därefter högskola och folkhögskola sammanlagt i tre år.

Nu var hon klar att utge sin första roman FINA FLICKOR som fick fina recensioner. Debutromanen följdes sedan av CLARYS KRIG 2020 och mottogs med ännu bättre kritik och med en nominering till Selma priset som följd. Marianne erhöll stipendium från Lars Bucans kulturstiftelse och även från Gunvor Göransson kulturstiftelse. Detta möjliggjorde för Marianne en noggrann research för sin tredje roman i sviten som vi väntar på.

Marianne har också deltagit i en nyutkommen analogi tillsammans med bland andra PC Jersild, Per Garthon, Johan Tyrberg samt Dafvid Hermansson nämligen ” OM RÄTTEN TILL MIN DÖD”. Alla böckerna kan ni köpa direkt av Marianne vilket jag varmt rekommenderar!

Nästa månadsmöte är 10:e december kl. 18 på Skeppet. Det är vår Nobelfest i Simrishamn, Stockholm klarade inte sin!!

Vi bjuds på en härlig tre-rätters-meny med viner även alkoholfritt.

Förrätt: Lax- och skaldjurstartar.

Varmrätt: Marinerad helstekt oxfilé med potatisbakelse, portvinssås och grönsaker.

Dessert: Tiramisu med bär.

Anmälan sker genom att senast 20 november inbetala 350:- på bg:477-9492 eller swish: 1232361962. Glöm ej skriva namn på inbetalningen och om du är allergisk eller inte äter något av det som serveras!

Varmt välkomna till en festlig afton!

Gunilla Aastrup Persson

ordförande