Kryssning på Göta Kanal den 10-12 augusti 2020

Uppdaterades: 28 november 2020

Kryssning på Göta kanal och besök på Ryttmästarbostaden


3 dagar 10 –12 augusti 2020.

Dag 1
Avresa från Helsingborg Knutpunkten läge 9 kl. 7,30. Vi reser mot Småland, stannar till för förmiddagskaffe i Ljungby. Efter gott kaffe reser vi vidare förbi Värnamo och Jönköping och stannar till för lunch på Holmenstugan nära Habo. En av landets mer kända kyrkor är Habo med sina målningar. Vi gör ett besök i denna kyrka. Nästa besök blir i Kungslena kyrka. Detta är en plats med mycket intressant historia. Vi fortsätter på småvägar upp till Hornborgasjön. Det är ju här som tranorna dansar på våren innan de flyttar upp till Norrland. Nu blir det bra att checka in på First hotell Billingen vid Skövde. Här kommer vi också att äta dagens middag.

Dag 2
Stor frukost förstås innan vi reser ut på nya äventyr. Vi beger oss till Töreboda och kommer där att gå på M/S Bellevue som kommer att ta oss lugnt och skönt till Sjötorp. Under båtresan kommer vi att gå igenom totalt 16 slussar. Ombord på båten under resans gång kommer dagens lunch att serveras. Så möter bussen upp i Sjötorp och vi fortsätter resan på vackra vägar. Vi avslutar dagen med en mycket intressant plats strax utanför Skövde. Vi skall besöka Ryttmästarbostaden och Bernhard Englund bördig från Ödåkra. Han kommer att visa oss runt i sina härliga byggnader från soldattorpet till ryttmästarbostaden och historierna kommer en efter en att avlyssnas. Här kommer vi också att äta en härlig buffé. Ett mycket händelserikt besök. När vi är färdiga efter en härlig eftermiddag/kväll återvänder vi till Billingen och First Hotell.

Dag 3
Efter frukosten checkar vi ut från vårt hotell. Vi beger oss nu till Varnhem och dess klosterkyrka. Här får vi en guidad rundvisning i denna märkliga kyrka och dess historia. Dagens lunch äter vi i Björkhaga i Mullsjö. Nu tar vi Nissastigen söderut, men stannar till för ett besök på Skeppshults- pannan. Chans till förmånliga inköp. Resans avslutningskaffe tar vi på Glassbo kaffestuga, innan vi kommer tillbaka till Helsingborg.

I resan ingår: All bussresa, förmiddagskaffe dag 1, lunch dag 1,2,3 middag dag 1 frukost dag 2,3 kryssning på Göta kanal med M/S Bellevue, guidad rundtur på Varnhems klosterkyrka, besök med middag och guidning på Ryttmästarbostaden vid Simsjön, avslutningskaffet, övernattning del i dubbelrum och moms. Pris för resan 3 590.- Enkelrumstillägg 600.-

 

VÄLKOMMEN MED PÅ RESAN.

Publicerades: 09 april 2020 Uppdaterades: 28 november 2020